© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.11.2017 14:30:06

Milanič se je odločno odzval na kontroverzni plakat pred večnim derbijem: Sporočilo s plakata je ...

Grega Wernig

Sredin večni derbi v pokalu Slovenije je pred vrati.

Mariborčani so na prvem novembrskem večnem derbiju visoko izgubili. Pokalni obračun se je v Stožicah končal s 3:0 v prid zmajev, vijoličasti pa so večnim tekmecem nekaj dni kasneje vrnili v obliki zmage na domačem prvenstvenem derbiju.

A zdaj je pred Mariborom in Olimpijo še tretji medsebojni dvoboj v tem mesecu, gostitelji bodo še drugič zapored Mariborčani. V Ljudskem vrtu še niso obupali nad polfinalom, to potrjujejo besede trenerja vijoličastih Darka Milaniča, ki se je odzval tudi na plakat Maribora pred dvobojem z Olimpijo, ki pravi 'Konec bo, ko bomo mi tak rekli': "Sporočilo s plakata je zelo primerno."

V Ljudskem vrtu se zavedajo pomembnosti tekme, trenerju pa nekaj upanja vliva zadnji medsebojni dvoboj, ki ga je Maribor dobil z 1:0. "Popolnoma jasno nam je, da je tekma pomembna, da prihaja tekmec, ki ga želiš premagat. Glede na derbi, ki smo ga odigrali v prvenstvu, imamo možnost za visoko zmago. Pristop mora biti tak, kot je bil na derbiju. Ne smemo brezglavo napadati, puščati prostora nasprotniku, igrati moramo moštveno, se držati naše strategije," sporoča Milanič.