© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2024 06:25:54

Toliko?! Vipotnik v drugi angleški ligi, Maribor pa ostal brez zajetnega kupa denarja

Profimedia

Žan Vipotnik bo svojo kariero nadaljeval v Swanseaju, ki nastopa v drugi angleški ligi, imenovani championship.

Po Žanu Celarju se je v drugo angleško ligo preselil njegov soimenjak Žan Vipotnik. Prvi bo branil barve QPR-ja, Vipotnik pa bo s Swanseajem podpisal 4-letno pogodbo. A ker se je to zgodilo po kapitulaciji Bordeauxa, pa so to zelo slabe novice za Maribor, ki mu propadli francoski velikan dolguje ogromno denarja. 

Pred začetkom minule sezone je namreč Maribor v Francijo poslal svojega najboljšega strelca, hkrati tudi najboljšega strelca slovenske prve lige in članskega slovenskega reprezentanta Žana Vipotnika. V zameno za odškodnino, ki je bila blizu mariborskega rekorda in ki bi morala z vsemi bonusi v naslednjih letih ta rekord pošteno podreti. Bordeaux se je zavezal, da bo Mariboru plačal 2,8 milijona evrov, hkrati mu izplačal še bogate bonuse, odlično ponudbo pa je začinil še z 10 odstotki od naslednje prodaje. Marko Šuler nikakor ni mogel vedeti, da podpisuje pogodbo s hudičem. Ponudba se je zdela skorajda sanjska, športni direktor vijoličastih se je upravičeno tolkel po prsih, kakšen posel je uspel izposlovati, toda hitro se je vse sfižilo.

Bordeaux je do zdaj Mariboru izplačal zgolj prvega od treh obrokov. Približno 60 odstotkov od dogovorjene odškodnine. Preostalih 40 odstotkov bi morali Francozi odplačati še v dveh obrokih, pa tega niso storili. In tudi najverjetneje ne bodo. Prav tako, kot ne bodo plačali približno pol milijona evrov dodatnega denarja, ki ga je Mariboru na igrišču z dobrimi predstavami in goli priigral Vipotnik. Čez palec je Bordeaux šestnajstkratnim slovenskim državnim prvakom ostal dolžan približno 1,5 milijona evrov. Denar, od katerega se lahko vijoličasti poslovijo, kajti Bordeaux je padel na amatersko raven. Francoski klub je razpustil celotno prvo ekipo, trener Albert Riera je odšel v Celje, slovenski reprezentančni napadalec pa brezplačno – Maribor se je torej lahko pod nosom obrisal tudi za odstotke od naslednje prodaje – v valižanski Swansea. Nekoč premierligaš je zdaj že nekaj časa član tako imenovanega angleškega Championshipa, drugega po rangu tekmovanja v Angliji. Vipotnik je s Swanseajem podpisal štiriletno pogodbo, valižanski klub pa je posel tudi že uradno potrdil na svoji uradni spletni strani.