© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2024 13:37:22

Andraž Šporar bi poleti lahko zamenjal delodajalca! Zanj se zelo resno zanima ...

Profimedia

Bo Andraž Šporar poleti zapustil Grčijo?

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je bil eden od junakov zadnjega Eura. Igral je zelo pomembno vlogo pri velikem uspehu Slovenije, ki je prišla vse tja do osmine finala, nato pa tako zelo nesrečno izpadla proti Portugalski. Popularni 'Špoki' je tudi na največjem odru dokazal svojo kakovost. In poleti bi lahko zamenjal delodajalca. 

Ni skrivnost, da Šporar ni zadovoljen s svojim statusom v Grčiji, kjer je v dresu Panathinaikosa igral manj od pričakovanj, prednost pred njim je namreč v konici napada imel grški napadalec Fotis Ioannidis, čeprav je tudi Šporar v minuli sezoni zbral 27 prvenstvenih nastopov in zabil osem zadetkov. 

Kakorkoli že, Andraž Šporar si vsekakor zasluži igrati v klubu, kjer bi bil prva izbira v napadu. In ravno to opcijo slovenskemu reprezentantu ponuja njegov nekdanji klub. Klub, pri katerem je verjetno igral najboljši nogomet svoje kariere. Slovan iz Bratislave je zelo resno zagrizel za Šporarja in si ga želi na vsak način vrniti nazaj v svoje vrste. Kot so nam prišepnili naši slovaški viri naj bi Slovan bil pripravljen Panathinaikosu plačati konkretno odškodnino za Šporarja, obenem pa dati Slovencu tudi izjemno lepo plačo ter dolgo pogodbo. 

Da si želi Slovan na vsak način vrniti Šporarja v svoje gnezdo seveda ne čudi. Odlični Slovenec je v dresu slovaškega velikana namreč v svojem prvem mandatu tam odigral 53 prvenstvenih tekem in dosegel izjemnih 44 golov, na petih pokalnih tekmah je v polno meril štirikrat, prispeval pa je tudi 12 golov v Evropi na 2o tekmah. Fantastična statistika, po kateri je za Šporarja resno zagrizel portugalski velikan Sporting iz Lizbone, ki je Slovenca za rekordno vsoto v slovaškem nogometu zvabil v svoje vrste. Zanimivo, Šporar je še danes rekorder, ko je govora o največjem prestopu iz slovaškega nogometa. Sporting je zanj plačal 6 milijonov evrov, ob tem pa so si pri Slovanu zagotovili še bogate bonuse, tako da je bil celoten prestop vreden več kot 7 milijonov evrov.