© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.06.2023 17:49:46

Po odlični sezoni se seli v Avstrijo! Prvoligaš ostal brez kapetana!

Martin Metelko

Iz slovenske lige odhaja k severnim sosedom.

Prvoligaš Aluminij je ostal brez svojega kapetana in najboljšega igralca minule sezone, ko so se Kidričani merili v drugi ligi. Nik Marinšek se namreč seli v avstrijsko drugo ligo k Riedu, so sporočili iz Aluminija, kjer pa niso razkrili višine odškodnine.

Štiriindvajsetletnik je rdeče-beli dres oblekel še kot mladinec, skupaj pa je v članski konkurenci zbral 144 nastopov ter dosegel 28 zadetkov. V prejšnji sezoni, ko je prevzel tudi kapetanski trak, je v drugi ligi na 29 tekmah zbral 21 zadetkov, v pokalnem tekmovanju dva, prav tako dvakrat pa je bil natančen tudi v dodatnih kvalifikacijah proti Gorici. V Prvi Ligi Telemach je zbral 97 nastopov, ob tem pa se je trikrat vpisal med strelce.

"Vesel sem, da sem lansko zares dobro sezono nadgradil s prestopom v močnejšo ligo. Zares sem hvaležen Nogometnemu klubu Aluminij, kaj mi je dal, kaj mi je omogočil. Vseh sedem let v Kidričevem lahko ocenim zelo pozitivno, seveda so bili vzponi in padci, tako osebnostni kot rezultatski, ampak nenazadnje smo kljub izpadu v eni sezoni klub postavili nazaj v prvo ligo, kar je nedvomno zavidanja vreden dosežek," je dejal napadalno usmerjeni vezist.

Ried je po Transfermarktu vreden dobrih osem milijonov evrov, v prejšnji sezoni je igral še v prvi ligi, a se v njej ni obdržal.