© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2023 12:12:52

Tako besnega Oblaka še nismo videli! Glejte, kaj je po tekmi naredil Realu in sodnikom!

Profimedia

Atletico se je po dramatični končnici in podaljšku poslovil od španskega pokala.

V španskem kraljevem pokalu smo dobili štiri polfinaliste: so to Athletic, Osasuna, Barcelona in madridski Real. Slednji se je med štiri najboljše v tem tekmovanju uvstril po pravi drami na mestnem derbiju z Atleticom.

Ekipa Jana Oblaka je z golom Alvara Morate vodila vse do 79. minute tekme. Nato pa je pravi slalom uprizoril Rodrygo in z močnim strelom premagal Jana Oblaka. Sledili so podaljški, v katerem je Atletico v 99. minuti najprej ostal brez Stefana Savića. Ta je namreč prejel drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Camavingo in je moral predčasno pod prho. Številčno premoč je Real s pridom izkoristil. Za preobrat je poskrbel Karim Benzema, za piko na i in rezultat 3:1 pa je poskrbel Vinicius Jr.

Po tekmi pa je bil zelo besen Jan Oblak. Slovenski vratar nikoli ni med tistimi, ki bi se izpostavljali z izjavami, tokrat pa se tudi on ni mogel zadrževati. "Verjamem, da če je bil rdeč karton za nas, bi moral tudi madridski Real dobiti rdeč karton, ko je zaostajal z 0:1. Ampak na tak kriterij smo navajeni. Ekipa se je borila do konca, naredili smo vse, da bi zadeli. Borili proti vsem," je bil jezen Oblak. Na vprašanje o sodniškem kriteriju pa je še dodal: "Saj sem rekel, da smo vajeni vsega."