© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.01.2023 09:14:24

Slovenski reprezentant si ga je že od nekdaj želel! Po tekmi s PSG-jem Blažič razkril podrobnosti, dobil je dres ...

Profimedia

Za slovenskim nogometašem je tekma proti zvezdniški zasedbi PSG-ja.

Sredin večer je postregel s prvim uradnim nastopom Lionela Messija po osvojitvi naslova svetovnega prvaka z Argentino. Elitni francoski klubi so odigrali tekme 18. kroga, PSG pa je gostil Angers. Dvoboj vodilne in zadnjeuvrščene ekipe lige so domačini dobili z 2:0. Medtem ko Kylian Mbappe ni igral, je Messi v novem letu nadaljeval tam, kjer je končal prejšnjega, in sicer se je podpisal pod drugi zadetek svoje ekipe. Srečanje je bilo posebej zanimivo tudi za slovenske ljubitelje nogometa, saj je gostujoči obrambi poveljeval Miha Blažič, ki je igral vseh 90 minut, vendar ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe. Desetega zaporednega.

Po tekmi so bili gostje kar utrujeni, saj so imeli Parižani približno dve tretjini igralnega časa okroglo usnje v svoji posesti, tako da je bilo treba veliko teči brez žoge. "Utrujen sem, vendar nič bolj kot po vsaki drugi tekmi. Mogoče se ti samo zdi, da si bolj utrujen, ker smo več tekli brez žoge, drugače pa ni neke razlike." Treba je omeniti, da kljub zmagi PSG-ja na igrišču ni bilo videti, da je med moštvoma skoraj 40 točk razlike. Marsikdo se je vprašal, ali so Parižani celo podcenjevali tekmeca, o čemer ima Blažič svoje mnenje. "Ne bi rekel, da so nas podcenjevali. Mogoče mentalno niso šli tako v tekmo, kot bi morda šli proti Marseillu, kar je konec koncev logično." Pa tudi drugače ni bilo videti, da bi domači zvezdniki na kakršenkoli način zviška gledali na tekmece. "Sicer se nisem z nikomer pogovarjal, a nisem dobil občutka, da bi kdo do koga pristopil arogantno."

Po tekmi je v navadi, da si člani obeh ekip izmenjajo drese, zato je verjetno še posebej zanimivo, da ga je Blažič zamenjal s – Sergiem Ramosom. "Že med tekmo sva se 'pokrivala' med prekinitvami. Drugače pa nisem tak, da bom gnjavil ljudi in menjal dres. Tokrat je prišla priložnost in dobil sem spominek, da sem igral proti takšni ekipi. Tudi sicer je Ramos v mojih očeh eden najboljših v zadnjih desetih, petnajstih letih. Nisem ravno zbiratelj dresov, če bi moral izbirati, bi njegovega imel. In zdaj ga imam," se je nasmejal Blažič in povedal, kateri dresi so se doslej znašli v njegovi zbirki ...

CELOTEN POGOVOR Z MIHO BLAŽIČEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!