© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.03.2022 12:59:01

Nadarjeni Slovenec IZBRAL DRUGO DOMOVINO, zdaj igra v življenjski formi! Tole je povedal: "Potihoma upam ..."

Profimedia

Čeprav je igral za vse mlajše selekcije Slovenije, leta 2019 nosil tudi dres članske B-reprezentance, si je premislil in zaprosil za menjavo športnega državljanstva.

Kot je takrat povedal danes 26-letni Ljubljančan Dino Hotić, je šlo izključno za športni motiv, saj je prepričan, da bo v reprezentanci BiH dosegel več, kot bi v slovenski. Morda. Morda pa tudi ne. Doslej je otrok staršev iz Ključa, mesteca v Bosanski krajini v zahodnem delu BiH, dvakrat oblekel dres svoje nove domovine, obeta pa si skorajšnjo uveljavitev v zasedbi Ivajla Peteva.

Bolgarski strokovnjak na klopi BiH naj bi kmalu razkril seznam za prijateljski tekmi, vsi pa pričakujejo, da bo na njem tudi Hotić, ki igra v življenjski formi. Kot pravijo v BiH, si je z igrami za belgijski Cercle Brugge to tudi zasluži. "Potihoma upam, da bom dobil poziv. Vsekakor bi mi to prijalo," je nasmejan dejal Hotić, ki je na zadnjih treh tekmah za svoj klub vpisal asistenco, z dobro igro pa se je v zadnjem krogu uvrstil celo v idealno enajsterico belgijske lige. Vendar poziva ni dobil, na današnjem seznamu za tekmi z Luksemburgom in Gruzijo ni njegovega imena.

hotic
Profimedia


Jasno je, da bi tako razigran Hotić danes še kako koristil slovenskemu selektorju Matjažu Keku, a po toči zvoniti ... A Ljubljančan se je žal odločil drugače. Če bo tako nadaljeval, ne le da bo postal pomemben člen reprezentance BiH, bržčas se mu obeta prestop v kvalitetnejši klub. Ko je pred dobrima dvema letoma iz Maribora za 1,2 milijona evrov prestopil v Cercle Brugge, je bil to drugi največji prestop v zgodovini tega belgijskega kluba. "Klub je odlično organiziran, mesto je prelepo, liga fantastična. Zelo uživam tukaj," je še povedal Hotić.

Spomnimo, ko se je Hotić odločil za menjavo športnega državljanstva, je bil Kekov odziv naslednji: "To je odločitev vsakega posameznika. Hotića sem poklical tudi za tisto akcijo v Španiji, kjer je tudi igral. Ampak zgodba A-reprezentance ni od danes do jutri, ampak je tu sistem. Igralec pa je zanimiv tudi zame."

hotic 1
Profimedia