© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.06.2019 13:49:55

Kekovemu varovancu je uspel VELIKI MET: Bili so v izgubljenem položaju, nato pa SENZACIONALNO napredovali v serie A!

Profimedia

Nogometaši Verone so v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve italijanske lige izločili Cittadello in si zagotovili napredovanje v elitno italijansko nogometno ligo serie A. Za Verono igra tudi občasni slovenski reprezentant Jure Balkovec.

Nogometaši Hellas Verone, italijanski prvaki iz leta 1985, so prvo tekmo v gosteh izgubili z 0:2, v nedeljo zvečer pa so bili boljši s kar 3:0. Balkovec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Balkovec je v iztekajoči se sezoni v serie B v dresu Verone zbral 18 nastopov.

V prvo ligo sta iz serie B napredovala še Brescia in Lecce, za katerega je v spomladanskem delu nastopal tudi novopečeni slovenski reprezentant Žan Majer. V sezoni 2019/20 serie A pa ne bo Chieva Boštjana Cesarja, ki je zdrsnil v drugo ligo. V drugo ligo sta izpadla tudi Frosinone Luke Krajnca in Empoli.

V elitni italijanski ligi bodo tako ob Balkovcu in Majerju igrali še Josip Iličić (Atalanta), Samir Handanović (Inter), Jasmin Kurtić (Spal), Leo Štulac (Parma), Valter Birsa (Cagliari) in Rok Vodišek (Genoa).