© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.07.2018 09:05:56

Ne Olimpija, ne Slovenija ampak tujina. ALEŠ MERTELJ IMA NOV KLUB in kar težko se bo na to navaditi

Drago Wernig - TAKA

Potem ko se je poslovil od Ljudskega vrta, je bilo kakopak vznemirljivo vprašanje, kje bo Aleš Mertelj nadaljeval kariero.

Najprej se je precej namigovalo o tem, da naj bi se spogledoval s črno-belimi iz Fazanerije, v svoje vrste so ga menda vabili še nekateri slovenski prvoligaši, toda dvomov zdaj ni več.

Izkušeni Gorenjec se prvič podaja v tujino, nove izzive je našel v češki prvoligaški druščini. In sicer v dresu Karvine, ki se je v prejšnjem prvenstvu komaj izognila izpadu v nižji kakovostni razred tekmovanja, letošnjo sezono pa je začela s porazom na gostovanju v Libercu.

foto1 karvina
mfkkarvina.cz

"Takega igralca smo iskali. Aleša smo izbrali, saj gre za velikega borca z neprecenljivimi izkušnjami iz tako iz Evrope kot reprezentance. Pozitivno je, da se je naš klub okrepil s takšnim igralcev," je za spletno stran Karvine povedal športni direktor Lubomir Vlk.

"Mislim, da je to dobra izbira. Ko sem se pozanimal o klubu in videl stadion, sem želel hitro razrešiti vprašanje glede prestopa. Verjamem, da bomo skupaj zelo uspešni. To je tudi razlog, zakaj sem prosil za dres št 70 kot v Mariboru, saj me ljudje povezujejo s to številko," so bile prve besede izkušenega Mertlja. 

mertelj
mfkkarvina.cz

S svojimi igrami in odnosom do dela pod Kalvarijo je pridobil status legende. Prvo tekmo v vijoličastem dresu je odigral daljnega 8. julija 2009, skupno pa zbral 308 nastopov (12 golov), kar ga skupaj z Gregorjem Židanom uvršča na sedmo mesto večne lestvice. Z več odigranimi dvoboji v mariborski opravi se lahko pohvalijo le Marcos Tavares, Tomislav Prosen, Aleš Križan, Jasmin Handanović, Herbert Vabič in Mladen Kranjc. Zdaj se bo torej prvič preizkusil še zunaj slovenskih meja.