© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.08.2017 17:03:44

Je JAN OBLAK sprožil plaz? Bo Atletico samo še senca samega sebe?

V zadnjih dneh s ljubitelji okroglega usnja v Sloveniji sprašujejo, ali bo Jan Oblak odšel v PSG, oziroma, kdaj bo odšel v PSG?

Toda to ni samo vroča tema na naši strani Alp, temveč v nogometnem svetu na splošno. Kako ne bi bila, ko pa je v igri sto milijonov evrov vreden prestop, s katerim bi 24-letni Škofjeločan postal najdražji vratar na svetu.

Omenjeno dogajanje skrbi tudi ljudi v madridskem Atleticu, ki zaradi kazni do januarskega prestopnega roka ne more registrirati nobenega novinca. A ne skrbi jih samo to, temveč tudi dejstvo, da bi morebiten Oblakov odhod lahko predstavljal prvo v vrsti domin, ki bi se začele rušiti.

griezmann oblak
Profimedia
Kako si drugače razlagati nezadovoljstvo prvega napadalca ekipe Antoina Griezmanna? Za francoskega reprezentanta se je resno ogrel Manchester United, a se je odločil ostati pri Atleticu in je z njim junija podpisal novo pogodbo. Njegova razlaga pa je bila, da ne more zapustiti kluba v teh težkih časih, ko Atletico ne more registrirati novih igralcev.

Eden izmed razlogov, da se je odločil za podaljšanje sodelovanja z Atleticom je bil, da bo v naslednjih mesecih še okrepil zasedbo. Zdaj naj bi bilo Griezmannu ob špekulacijah glede Oblakovega odhoda v PSG žal, da se je odločil za tak korak. Poleg tega ga jezi tudi to, da se klub ne more dogovoriti o prihodu Diega Coste.

Nove informacije iz Španije pravijo, da je Griezmann trenerju Diegu Simeoneju že dal ultimat. To je naredil zelo odločno in Argentincu dejal, da bo v primeru Oblakovega odhoda on naslednji, ki bo zapustil klub.

Pri Manchestru so Griezmannu že obljubili dres s številko sedem, v navezi s Paulom Pogbajem in Romeluje Lukakujem pa bi tam predstavljal eno izmed najmočnejših napadalnih linij na stari celini.