© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.07.2017 18:41:21

KLOBUK DOL! Še en rekordni dosežek Matjaža Keka na klopi Rijeke

Grega Wernig

Matjaž Kek na klopi Rijeke še naprej niza rekordne dosežke, hrvaška nogometna javnost pa ga iz dneva v dan vse bolj občuduje. Z zmago v sosedskem derbiju z Istro 1961 je spet poskrbel, da o njem govorijo z izbranimi besedami.

Novembra lani je postal trener z najdaljšim stažem v Rijeki, septembra bo postal trener z najdaljšim stažem v hrvaški ligi, aprila je oddelal 200 tekmo kot trener belih v vseh tekmovanjih, včeraj pa je na klopi kluba iz Kvarnerja dosegel 100. zmago.

V klubu 100 so sicer že Stanko Mršić, Ilija Lončarević, Ivan Katalinić, Zoran Vulić in Miroslav Ćiro Blažević, vendar je Kek za ta dosežek potreboval manj tekem (le 158) od vseh naštetih. "Le kvaliteten trener lahko na daljši rok dosega dobre rezultate. Kek si zasluži vse pohvale, z Rijeko je naredil svojevrstno renesanso in na najboljši način predsedniku Miškoviću vrnil za brezpogojno zaupanje, ki ga uživa," pravi Blažević, ki je za 110 zmag potreboval 232 tekem.

Hrvaška stroka sicer snema klobuk pred slovenskim strategom, obenem pa poudarja, da ima Kek veliko podporo v klubskem ustroju, češ da je Rijeka vrhunsko organiziran klub, s pogoji, ki si jih lahko želi vsak trener. Petinpetdesetletni Mariborčan sprva na Kantridi in zdaj na Rujevici vztraja že štiri leta in pol, kar je dovolj zgovoren podatek – tako v pogledu zaupanja vodstva kluba kot tudi v pogledu njegovega počutja v tem klubu.

Rijeko ta teden čaka povratni dvoboj 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, po odličnem izidu (1:1) s Salzburgom v gosteh si bo doma skušala priigrati evropsko jesen. In Kek bo še bolj priljubljen...