© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2017 10:39:36

Najkrajša ‘tiskovka’ Matjaža Keka: Trener Rijeke danes ni srečen, to je zame eden težjih trenutkov! (video)

Grega Wernig

Aktualni hrvaški prvaki so še drugič zapored slavili, toda ozračje na Rujevici je bilo moreče.

Nogometaši Rijeke so v 2. krogu hrvaškega prvenstva upravičili vlogo favorita. Na Rujevici so s 4:1 ugnali Rudeš in imajo po 180 minutah stoodstotni izkupiček, na premieri so ugnali Slaven Belupo. Za gostitelje so pred 4533 gledalci zadeli Kvržić, Župarić, Gavranović in Mesarić, ki je zatresel lastno mrežo, v zasedbi iz majhne zagrebške četrti je bil uspešen Aralica. Matic Črnic pri gostiteljih ni igral, dvoboj pa je zaznamovalo nenavadno ozračje. Člani navijaške skupine Armada so namreč dvoboj spremljali v tišini. Vse do 80. minute, ko so se oglasili in po dveh minutah skandiranja zapustili stadion. Na ta način so izrazili protest zaradi dogodkov po tekmi s Slavenom prejšnji konec tedna, ko naj bi se jih po njihovem mnenju nepotrebnem lotila policija, povrhu vsega se je dan pred preizkušnjo z Rudešem nekaj navijačev znašlo za zapahi.

Podoba Rujevice je bila tokrat žalostna, kar je očitno vplivalo tudi na Matjaža Keka. Mariborski strokovnjak je namreč imel najkrajšo tiskovno konferenco v zgodovini, na vprašanja sedme sile ni bil pripravljen odgovarjati.

"Dober večer. Tekma je bila zelo težka, toda na koncu smo osvojili ves izkupiček, kar je najpomembnejše. Res je, da smo zmagali, ampak trener Rijeke danes ni srečen, zame je to eden težjih trenutkov, odkar sem pri Rijeki. Hvala," je bilo vse, kar je povedal nekdanji selektor slovenske izbrane vrste. Nato je vstal in odšel ...