© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2017 08:19:29

Ko odloča že vsega ena minuta: Dejan Trajkovski se ne bo vrnil

Dejan Trajkovski še nekaj časa ne bo zamenjal delodajalca.

Tik pred koncem preteklega leta je Dejan Trajkovski prejel novico, ki se je je zagotovo še kako razveselil. V Twenteju so se namreč odločili, da ga ne bodo vrnili v Slovenijo.

Ko je levi bočni branilec podpisal za Twente, se je zavedal, da bo na Nizozemskem za daljše obdobje ostal le, če bo izkoristil ponujeno priložnost. V omenjenem klubu so si ga namreč zgolj izposodili, toda kljub temu je pustolovščina v Domžalah zanj že zaključena. Kar je bila sprva le posoda, bo kmalu postalo dokončen prestop, in sicer v trenutku, ko bo Trajkovski odigral prvo minuto v letu 2017. Da se bo to zgodilo, ni dvoma, v Twenteju so prepričani, da imajo v Trajkovskem nogometaša, ki ga nočejo izgubiti. Ko se je Twente dogovarjal z Domžalami, si je zagotovili tudi možnost odkupa. To je izkoristil, Trajkovski bo še vsaj dve leti nosil rdeči dres kluba iz Enschedeja. Tudi za slovenskega prvoligaša iz Domžal je to dobra novica, v blagajno kluba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, bo ob prestopu prišlo nekaj denarja. Koliko, ni znano, nizozemski mediji omenjajo le "manjšo odškodnino".

Štiriindvajsetletni nekdanji nogometaš Maribora je do zdaj za Twente odigral enajst prvenstvenih in eno pokalno tekmo, zagotovo pa bi zbral še kakšen nastop več, če se na zadnji reprezentančni akciji ne bi poškodoval. Na kvalifikacijski tekmi z Malto si je zlomil ključnico, zato je moral počivati nekaj tednov. Toda zdaj je povsem okreval, na zadnjih dveh tekmah z Ajaxom (Twente ga je premagal z 1:0) in AZ-jem iz Alkmaarja je že sedel na klopi za rezerve.