© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.12.2016 19:20:37

Očitki iz Splita na račun Kekove Rijeke: Gospodje, res sijajno

Rečani še naprej naprej dokaj varno na vrhu lestvice hrvaškega prvenstva.

Nogometaši Rijeke vztrajajo na vrhu lestvice hrvaškega prvenstva s šestimi točkami prednosti pred zagrebškim Dinamom. Matjaž Kek in njegovi varovanci so bili v v zadnjem krogu v dalmatinski prestolnici z 2:0 boljši od Splita, oba gola je dosegel Franko Andrijašević, ki se je v ekipo vrnil po odsluženi kazni.


Znova je bilo v središču pozornosti sojenje. Tokrat so se pritoževali gostitelji, ki so dvoboj končali z dvema izključenima igralcema. "Rad bi, da bi bili v hrvaškem nogometu vsi pošteni takrat, ko smo oškodovani in takrat, ko nismo," je med drugim opozoril domači trener Vjekoslav Lokica in nato poslal strupeno puščico proti Rečanom, ki so tako glasno protestirali po derbiju na Maksimirju. "Gospodje z Reke so po tekmi z Dinamom ustvarili zares sijajen pritisk, zato se moram tudi jaz vprašati, kaj bi bilo, če bi bilo? Kako bi se dvoboj razpletal, če bi bil Maleš že v prvem polčasu izključen?" je pripovedoval strokovnjak, ki smo ga na slovenski sceni spoznali na klopi Primorja.


Da je Maleš zares "visel", razkriva tudi njegova zamenjava, za katero se je Matjaž Kek odločil že v končnici prvega polčasa. "Moral sem se odzvati. Če se ne bi, bi bil tudi jaz pod vprašajem. Sicer pa menim, da si ni zaslužil drugega rumenega kartona, z menjavo sem skušal pridobiti globino v napadu," je pojasnil Mariborčan.