© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2016 11:12:30

Pasje vreme in Kekova napoved peklenskega tedna v prestolnici

Grega Wernig

Nogometaši Rijeke v hrvaškem prvenstvu vztrajajo na vrhu lestvice.

Matjaž Kek in njegovi varovanci so se veselili nove pomembne zmage v hrvaški prvoligaški druščini. Na Rujevici so z 2:0 ugnali Cibalio, oba gola so že v prvem polčasu dosegli z bele točke. Najprej je strožjo kazen realiziral Gorgon, nato še Matei.

"Zadovoljen sem s prikazanim v prvem polčasu, ko smo prevladovali na igrišču, v nadaljevanju smo nadzirali dogajanje. Škoda, da nismo dosegli še tretjega gola, zmaga bi bila slajša, vendar v niti enem trenutku ni bila vprašljiva. Na krilih navijačev. V deževnem, pasjem vremenu so nas znova nosili proti želenemu dosežku. Sedem tekem je trajal pretekli zmagoviti niz, začel se je novi. To je napoved peklenskega tedna v metropoli – Lokomotiva in Dinamo," je po štirinajsti prvenstveni zmagi dejal Matjaž Kek.

Mariborskega strokovnjaka in njegove varovance prvo od dveh zaporednih gostovanj v Zagrebu čaka v torek, pokalni dvoboj z Lokomotivo bo na stadionu v Kranjčevićevi ulici, toda kljub vmesni preizkušnji se je že začelo odštevanje do sobotnega velikega derbija na maksimirskem stadionu, ki bi lahko v veliki meri usmeril nadaljnji potek prvenstva.