© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
09.08.2016 20:11:02

København prejel ponudbo za Verbiča, bo Slovenec zapustil Dansko?

Nikola Miljković

Tako København kot slovenski nogometaš Benjamin Verbič sta na začetku nove sezone v odlični formi.

Aktualni danski prvak se je v kvalifikacijah za ligo prvakov prebil v zadnji krog, kjer ga čaka ciprski klub APOEL, v domačem prvenstvu pa je na prvem mestu osamljen že po vsega štirih krogih. København je po štirih krogih neporažen, pred tremi zasledovalci ima dve točki prednosti, pa čeprav je v preteklem krogu "le" remiziral na gostovanju pri klubu SønderjyskE Fodbold.

Obračun v preteklem tekmovalnem letu najboljših dveh klubov v danski ligi se je končal z 1:1, edini gol za goste je zabil Verbič. Reprezentant ima po treh ligaških tekmah na računu že tri zadetke, s čemer si deli drugo mesto na lestvici najboljših strelcev.

Dobra forma nekdanjega zvezdnika Celja ni ostala neopažena; kot poročajo turški mediji, je zanimanje zanj pokazal tamkajšnji prvoligaš Trabzonspor. Slednji je sezono 2014/15 sklenil kot peti najboljši klub v Turčiji, toda v preteklem tekmovalnem letu mu ni šlo vse po načrtih. Bil je šele dvanajsti, zato želi uprava pred začetkom novih bojev okrepiti moštvo.

Iz Crvene zvezde je v teh dneh prišel Luis Ibanez, Ogenyi Onazi je prišel iz Lazia, Matuš Bero iz vrst krvnika Olimpije Trenčina, novinec je tudi Serge Akakpo, nekdanji nogometaš Celja. Na seznamu želja je očitno tudi Verbič, toda zdi se, da so Turki ponudili občutno premalo.

Tamkajšnji mediji pišejo, da je na naslov Københavna romala ponudba v višini okroglega milijona evrov, kar pa je glede na Verbičevo formo in tudi glede na to, da so Danci zanj plačali okrog 800 tisoč evrov, zagotovo občutno premagalo. Poraja pa se tudi vprašanje, ali bi 22-letnika sploh zanimala selitev v Turčijo, sploh v luči dejstva, da naj bi po zaslugi odličnih iger že postal zanimiv tudi za nekatere klube iz še precej uglednejših lig, veliko se govori predvsem o Italiji in Belgiji …