© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.07.2016 20:31:17

Plut in soigralci osramotili Široki Brijeg (video)

FC Birkirkara

V prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa so nogometaši malteške Birkirkare izločili tretjo ekipo zadnjega bosansko-hercegovskega prvenstva Široki Brijeg.

Prvi polčas dvoboja v Širokem se je končal z remijem, bilo je 1:1, tako da so si Maltežani priigrali minimalno prednost pred povratnim srečanjem, ki je bilo na sporedu danes.

Čeprav so mnogi mislili, da bi se moral Široki 'sprehoditi' v drugi krog, pa se to ni zgodilo. Še več, Maltežani so povsem nadigrali goste in jih premagali z 2:0 ter se uvrstili v drugi krog, kjer jih čaka zmagovalec dvoboja med škotskim Heartsom in estonskim Infonetom (prvo srečanje so Škoti na svojem igrišču dobili z 2:1)

Član Birkirkare Vito Plut je danes odigral vseh devetdeset minut in je predstavljal stalno nevarnost za gostujočega vratarja Antonia Solda. Potem ko je pri prvem zadetku asistiral s peto, je poskrbel še za drugega, po njegovem predložku so namreč gostje kar sami zatresli lastno mrežo.

Slovenski napadalec se je ob tem še trikrat znašel v priložnosti za zadetek, dvakrat pa mu je veselje preprečil gostujoči čuvaj mreže, ki je s skrajnimi napori Široki Brijeg rešil še višjega poraza in še večje sramote, kakor so njegov neuspeh označili v domovini.