© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.04.2016 00:50:55

Žigon med glavnimi akterji preobrata (video)

vszi

Sezona v poljskem drugoligaškem prvenstvu se počasi bliža koncu.

Ta konec tedna so na sporedu tekme 27. kroga, kar pomeni, da jih je do konca ostalo še sedem. Med moštvi, ki se krčevito borijo za obstanek v ligi, pa je tudi Olimpia Grudziadz.

Gre za klub, v katerem si kruh služita dva slovenska nogometaša, Matic Žitko in Dejan Žigon. Prvi je srečanje začel v udarni enajsterici, drugi pa je na priložnost čakal na klopi.

Zeleno-beli so tokrat na svojem igrišču gostili četrtouvrščeni Zaglebie Sosnowiec. Čeprav so bili domačini tisti, ki so ob koncu prvega polčasa prvi dosegli zadetek, pa so gostje v prvih dvajsetih minutah drugega polčasa že vodili z 2:1.

Takoj po njihovem drugem zadetku se je domači strateg odločil za popoln napad ter nemudoma v igro poslal Žigona. In ta poteza se mu je obrestovala. Le pet minut pozneje je Olimpia izenačila, v 81. minuti pa je nekdanji član Gorice zadel za prednost domačih s 3:2.

A to še ni bilo vse, v sodniškem podaljšku je Žigon prekinil napad gostov in začel protinapad Olimpie, po katerem je ta zadela še četrtič ter prišla do izjemno pomembne zmage v boju za obstanek.

Olimpia je neporažena že sedem krogov zapored, v tem času je slavila petkrat in dvakrat igrala neodločeno. Za Žigona pa je bil to prvi zadetek v desetih nastopih v sezoni. Njegovo moštvo se je na lestvici povzpelo na 14. mesto, na katerem ima dve točki prednosti pred območjem izpada in eno pred sosedom na petnajstem mestu, slednje pa prinaša nastop v kvalifikacijah za obstanek.