© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
14.04.2016 08:44:29

Na obisku pri Benjaminu Verbiču: Vse si vzamem 'na izi'

Poletni prestop v København je Benjaminu Verbiču postavil življenje na glavo, pa ne v negativnem smislu, da ne bo pomote.

Ker se je na vzhodni obali otoka Zelandija znašel tako dobro, je postal eden najbolj obleganih slovenskih nogometašev ta hip in eden tistih, ki bo v prihodnosti nosil veliko breme v majici z državnim grbom. Na Danskem bi ostal tudi deset let, če bi bilo treba.

V deželi legokock, zasoljenih cen in piva Carlsberg se je v Celju rojeni Vojničan izkazal kot odličen gostitelj. Po pisca teh vrstic je na letališče poslal klubsko uslužbenko, medtem ko je sam začel trening v 25 kilometrov oddaljenem trening centru v bližini københavnskega živalskega vrta.

198-1-verbič

Po uri in pol vadbe dan po tekmi z najhujšim rivalom Brøndbyjem se je naše popoldne z edinim "tehničarjem" v danski ligi začelo. S to oznako je slovenskega reprezentanta namreč pozneje na poti v središče mesta opisal njegov soigralec Thomas Kaminski, ki v Københavnu nastopa kot posojeni nogometaš belgijskega Anderlechta. Beni se z njim in še s tremi soigralci razume najbolje, saj skupaj prebijejo veliko prostega časa, ki jim ga roko na srce ne manjka.

CELOTNI ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN!