© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.03.2016 18:29:33

Bezjak rešil Rijeko (video)

nk rijeka

Nogometaši Rijeke so sinoči v 26. krogu hrvaškega prvenstva na Rujevici prišli do petnajste zmage v sezoni.

V goste jim je prišel predzadnji Osijek in čeprav je velika večina privržencev reškega kluba menila, da tokrat njihovi ljubljenci ne bodo imeli večjih težav v lovu na novo zmago, se je zgodilo ravno nasprotno.

Varovanci trenerja Matjaža Keka so se morali za tri točke še kako potruditi, sebi in svojim navijačem pa so zaradi infarktne končnice vzeli nekaj minut življenja.

Domači so povedli na začetku drugega polčasa, Slavonci so v 90. minuti poskrbeli za izenačenje. Ko so mnogi navijači Rijeke že obupali nad polnim izkupičkom, pa je udaril - kdo drug kot - Roman Bezjak.

Koroški napadalec je ob koncu druge minute sodnikovega podaljška (tekmo je podaljšal za štiri minute) z glavo zadel za 2:1. Gostje so naredili veliko napako, ko so v kazenskem prostoru povsem pozabili na najboljšega strelca reške ekipe, ki takih priložnosti ne zapravlja. Da je bilo olajšanje ob zadetku res veliko, je pokazala tudi Bezjakova reakcija, ki je po njem kar objel vratnico.

Bezjak je odigral celo tekmo, to pa je bil njegov dvanajsti zadetek v sezoni, s katerim na ligaški lestvici strelcev zaseda drugo mesto. Njegov soigralec Miral Samardžić je bil prav tako na igrišču od prvega do zadnjega sodniškega žvižga (oba sta prejela tudi rumeni karton), medtem ko je Aleš Mejač dvoboj spremljal s klopi za rezervne nogometaše.

Na lestvici je še vedno v vodstvu Dinamo, ki ima pet točk več od Rijeke in 17 od tretjega Hajduka.