© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
03.01.2016 14:21:45

Berić: Olimpija? Ne verjamem! Znova Maribor!

Bilo je 8. novembra lani, ko se je čudovita francoska pravljica sprevrgla v grozo.

Robert Berić je takoj po prihodu v Saint-Etienne začel dokazovati, zakaj so njegovi novi delodajalci Rapidu odšteli šest milijonov evrov odškodnine, potem pa se je zgodila tekma proti Lyonu in posredovanje Jordana Ferrija, ob katerem desno koleno krškega napadalca ni držalo. Zaradi strgane križne vezi je moral na operacijo, najpomembnejše pa je kakopak spoznanje, da okrevanje mineva brez zapletov.

"Stanje se iz dneva v dan izboljšuje, vse poteka po predvidevanju zdravnikov. Skoraj sem že začel normalno hoditi," pravi Robert Berić. Najdaljšo noč v letu je mirno preživel v domačem Krškem, prav tako kot božične praznike, pred tem se je tri tedne mudil na rehabilitaciji v Selcah. "Bilo je zelo naporno. Vsak dan sem bil dejaven od devetih zjutraj do sedmih zvečer, vmes sem imel le uro in pol namenjeno kosilu. Res je bilo zahtevno. Težje, kot če bi bil na pripravah, ampak brez tega preprosto ne gre."

HITRO SEM SE SPRIJAZNIL
Ob hudih poškodbah je pri športnikih nadvse pomembno, na kakšen način sprejmejo dolg prisilni počitek. Ni jih malo, ki imajo s tem precejšnje težave, težko se sprijaznijo, toda slovenski reprezentant zagotavlja, da ima v glavi vse urejeno: "Hitro sem se sprijaznil s tem, kar me je doletelo. Moral sem se, drugega mi pač ni preostalo, in vso energijo usmeril v okrevanje."

V zadnjem tednu si je lahko privoščil nekaj počitka, ob koncu tedna pa se je vrnil v Francijo in rehabilitacijo nadaljuje v klubskem okolju. "Zdaj je na vrsti pridobivanje mišične mase. Trajalo bo kar nekaj časa, da bo stanje vnovič zadovoljivo, hkrati bom seveda potrebno pozornost namenjal gibljivosti kolena. Še naprej me čaka obilo napornega dela, vendar sem na vse to pripravljen."

TVEGANJA SI NE SMEM PRIVOŠČITI
Za največje napore bo predvidoma spet nared maja, kar pomeni, da obstaja možnost, da bi kakšno tekmo odigral že v tej sezoni, toda ... "Bomo videli, kako se bo vse skupaj razvijalo. Drži, da bi rad zaigral že v tej sezoni, ampak nikakor ne za vsako ceno. Kakršnokoli tveganje ne bi imelo smisla, ne smem si ga privoščiti. Niti po naključju, vsekakor pa bom povsem pripravljen za začetek poletnih priprav na prihodnjo sezono."

Medtem ko si prizadeva koleno vrniti v čim boljše stanje, Robert Berić kakopak dokaj podrobno spremlja tudi dogajanje na slovenskem prvoligaškem prizorišču: "Prvenstvo je zanimivo, kot že dolgo ne, kar je seveda izjemno dobrodošlo, tudi kakovost nogometa je na primerni ravni. Videti je mogoče veliko dobrih tekem, gledalcev je vse več, vse to je seveda izjemnega pomena. Liga je vsekakor na dobri poti in je vse bolj prepoznavna, če bo Harry Redknapp na koncu res sedel na klop Olimpije, bo nedvomno dobila še dodatno razsežnost. To bi tudi v tujini zelo odmevalo in dejansko me zelo zanima, kaj se bo zgodilo."

KRŠKO SI LAHKO ZAGOTOVI OBSTANEK

Ljubljančani so jesenski vtis pokvarili v zadnjem jesenskem krogu, ko so senzacionalno ostali praznih rok na Stadionu Matije Gubca. "Nič hudega. Krško v boju za obstanek nujno potrebuje točke," se je nasmejal 24-letni Krčan, ki ima za svoje someščane zgolj pohvalne besede. Tako za tiste na igrišču kot tiste ob njem: "Ni kaj, fantje so pokazali, da znajo igrati dober nogomet. So konkurenčni drugim ekipam in močno verjamem, da bodo v takšnem ritmu nadaljevali tudi spomladi. Mislim, da so si sposobni zagotoviti obstanek. Iz srca jim želim, da bi jim uspelo, navijači jim bodo gotovo v veliko pomoč. Krško je pravšnja osvežitev lige, dober obisk me ne preseneča. Nogomet je šport številka ena, drugega pri nas tako rekoč ni, ljudje ga imajo radi. Jesensko dogajanje me je spomnilo na tisto, ko se je Krško prvič uvrstilo v drugo ligo. Takrat sem vse skupaj spremljal še kot otrok, na tekmah se je zbiralo veliko gledalcev. Tako kot zdaj."

LEPO JE, DA SE JE PRESTOLNICA PREBUDILA
Spomladi se med večnima rivaloma obeta hud boj za naslov prvaka. "Vsekakor je lepo, da se je prestolnica nogometno prebudila, da se je v Stožicah začelo zbirati več gledalcev. Slovenski nogomet to potrebuje, a ne verjamem, da bi Olimpija lahko osvojila šampionsko zvezdico. Mislim, da potrebuje še nekaj časa, da se bo postavila na želene temelje in se bo zgodba lahko začela nadgrajevati. Znova bo na vrhu Maribor," je povedal napadalec Saint-Etienna.