© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.12.2015 15:37:54

La Gazzetta dello Sport razkrila odkupno klavzulo Josipa Iličića

Profimedia

Josip Iličić ima v pogodbi, ki jo ima podpisano s Fiorentino, tudi odkupna klavzula. La Gazzetta dello Sport je razkrila, koliko znaša.

Zimski prestopni rok je pred vrati, eden tistih nogometašev, ki bi se lahko že v kratkem znašli v središču pozornosti je tudi Josip Iličić. Reprezentant Slovenije ima za sabo odlično polovico sezone, v kateri je bil gonilna sila drugouvrščene Fiorentine. Za slednjo je v vseh tekmovanjih zabil devet golov, torej toliko, kolikor jih je v celotni pretekli sezoni. Z odličnimi predstavami si je prislužil tudi pohvale kultne La Gazzette dello Sport, ki ga je uvrstila med najzaslužnejše za to, da gre vijoličastim tako dobro od rok.

Pri rožnatem časniku so sicer kot glavnega arhitekta odličnih iger pričakovano izpostavili trenerja Paula Souso, ki je poleti zamenjal Vincenzo Montello. Portugalcu priznavajo, da je odličen taktik, hvalijo ga tudi, ker je znal kar največ izvleči iz določenih posameznikov, recimo Iličića. Gazzetta je tako primerjala tržne vrednosti določenih nogometašev pred in po Sousovem prihodu. Iličić je bil tako recimo poleti naprodaj za osem milijonov evrov, zdaj naj bi bil vreden že 18 milijonov evrov.

Ob tem je Gazzetta razkrila, da ima sicer Iličić v pogodbi, ki jo ima podpisano s Fiorentino, zapisano tudi odkupno klavzulo. Ta naj bi znašala 25 milijonov evrov, kar torej pomeni, da za druge klube ni povsem nedosegljiv. A le v primeru, da bo kdo pripravljen plačati omenjeni znesek. Bi to morda lahko bila Roma? Prav Rimljani so se v javnosti znašli kot prvi zimski Iličićev snubec.