© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.12.2015 12:38:12

Handanović navdušil tudi ob visoki zmagi v Vidmu (video)

Reuters

Samir Handanović je na gostovanju pri svojem nekdanjemu klubu spet ostal neporažen.

Inter je na prenovljenem Friuliju prišel do visoke zmage. Nerazzurri so zasedbo Udineseja premagali kar s 4:0, v prvi vrsti zaradi tega, ker so znali izkoristiti skorajda vsako tekmečevo napako. Svoj delež k visoki zmagi je prispeval tudi Samir Handanović, ki sodeč po rezultatu veliko dela ni imel, toda temu še zdaleč ni tako.

O tem, kakšno vlogo je imel Ljubljančan, priča ocena, ki jo je prejel v La Gazzetti dello Sport. Slednja ga je označila za enega ključnih mož Interja, oceno 7,5 pa utemeljila z besedami, da je bilo njegovih sedem obramb vsaj tako pomembnih za zmago kot štirje zadetki Interja. Rožnati časnik ni pozabil omeniti, da je Handanović navduševal predvsem v prvem polčasu, ko je bivši klub spravljal ob živce, svojega pa držal v igri.

Ena od obramb, s katerimi je postregel v Vidmu, se je že znašla tudi na svetovnem spletu. Handanović je z njo postregel dobrih deset minut po začetku, ko je bil rezultat še 0:0. Kaj bi bilo, če tedaj ne bi posredoval tako enkratno kot je, je kakopak težko ugibati, toda dejstvo je, da bi imel Inter precej težje delo, če bi se njegova mreža takrat zatresla.