© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.10.2015 22:25:45

Liersu zadetki slovenskega napadalca ne pomagajo

Profimedia

Slovenski napadalec Etien Velikonja v Belgiji nadaljuje z dobrimi predstavami.

Etien Velikonja se je poleti k Liersu, kjer je igral že v drugi polovici pretekle sezone, vrnil z enim samim ciljem – klubu pomagati do ekspresne vrnitve nazaj v prvo belgijsko ligo. Toda rumeno-črnim za zdaj ne gre vse po načrtih, predvsem v zadnjem času so povsem padli iz forme. V petek zvečer so namreč odigrali še četrto zaporedno tekmo, na kateri niso zabeležili zmage. Sicer niso izgubili, tako kot trikrat poprej, a tudi remi na domačem obračunu s klubom Patro Eisden navijače ni ravno napolnil s srečo in pozitivnimi čustvi. To velja še toliko bolj, ker je bil Patro Eisden do tega srečanja celo zadnji na lestvici.

Serija slabih rezultatov je Lierse bolj približala dnu kot vrhu lestvice, ne pomaga pa mu niti to, da je Velikonja v zadnjem času v zelo dobri formi. S strani Cardiff Cityja posojeni nogometaš je ob petkovem remiju z 2:2 zabil prvi gol za Lierse, skupno pa se je v tej sezoni na sedmih tekmah med strelce vpisal sedemkrat. Tako strelsko navdahnjen ni bil že dolgo časa, nazadnje je več kot sedem golov dosegel v sezoni 2011/12, ko je igral še za Maribor.

S sedmim zadetkom v sezoni se je izenačil tudi na prvem mestu lestvice strelcev druge belgijske lige, tolikokrat je v polno meril še Mamadou Diallo iz Tubizeja. Kot zanimivost dodajmo, da je precej učinkovit tudi nogometaš slovensko-francoskih korenin Nicolas Rajšel. Otrok Paris Saint Germaina in bivši član Celja je v dresu Saint-Gilloisa doslej zabil pet golov.