© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
25.09.2015 19:54:14

Rene Krhin: Res je nekaj posebnega, preprosto te prevzame

Profimedia

Španski prvoligaši ne poznajo počitka, prvenstveni ritem je zelo naporen, kar še zlasti velja za nogometaše Granade, ki so prejšnjo soboto gostovali na Santiagu Bernabeuu, v torek so gostili Real Sociedad, že nocoj pa jih v Valencii čaka uvodna preizkušnja šestega kroga primere division.

"Če odmislim mlajše selekcije, se mi zdi, da v tako kratkem času treh tekem še nisem odigral. Je zelo naporno, toda na srečo sem telesno zelo dobro pripravljen. Že pred začetkom priprav sem temu posvečal veliko pozornosti, zdaj pa se mi to obrestuje," pravi Rene Krhin. Prejšnji konec tedna je bil zanj nekaj posebnega, prvič je pritekel na zelenico madridskega lepotca. "Imel sem priložnost igrati na čudovitih stadionih, toda priznam, da je Santiago Bernabeu nekaj posebnega. Težko se je odločiti za en razlog, zakaj je tako, ampak tako pač je. Ima poseben čar, ki te preprosto prevzame, težko te pusti ravnodušnega. Tudi vsi španski igralci komaj čakajo, da pride na vrsto gostovanje pri Realu. V naši slačilnici se je o tem govorilo že en teden pred tekmo in naposled je bila izkušnja zares čudovita."

Lahko bi bila še bolj. Real je slavil z 1:0, toda gostje so se kraljevemu klubu odlično postavili po robu in mu pretili. Cristiano Ronaldo in drugi zvezdniki vse do konca dvoboja niso bili popolnoma mirni. "Ostalo je nekaj grenkega priokusa, saj so gostitelji v polno zadeli po predhodnem prepovedanem položaju, nam so sodniki razveljavili regularen gol, poleg tega smo imeli kar nekaj zelo lepih priložnosti. Kakšno bi vsekakor morali izkoristiti, ampak igrišče smo kljub temu lahko zapuščali z dvignjenimi glavami. Predstavili smo se v spodobni luči in pokazali, da nas kar tako nihče ne more premagati," se je gostovanja v prestolnici spomnil 25-letni vezist iz Jakobskega Dola.

Toda zgolj tri dni pozneje je Real Sociedadu to vendarle uspelo, v Granadi je slavil s kar 3:0. Kot da bi varovanci Joseja Ramona Sandovala na Santiagu Bernebeuu porabili preveč energije. "Nismo bili pravi, nikakor ne. Očitno smo za trenutek pozabili, kdo smo in kako se moramo lotiti vsake preizkušnje. Biti moramo stoodstotni, od prvega do zadnjega. Gostje so nas pretekli, to je bilo bistvenega pomena, česa takega si ne smemo več privoščiti," pravi Rene Krhin, ki ga drevi torej čaka gostovanje na Mestalli, Valencia prvenstva ni začela najbolje. "To gotovo pomeni, da bomo pod silovitim pritiskom. Gostitelji bodo storili vse, da bi si zagotovili prepotrebno zmago. Preprosto morajo osvojiti ves izkupiček, a to njihovo breme je morda lahko tudi naša prednost, tudi prostora za kakšen protinapad ne bi smelo manjkati." Granada ima po petih odigranih tekmah zmago in štiri poraze. "Mislim, da bi si zaslužili vsaj še dve točki, to bi bil objektiven pokazatelj naših zmožnosti, a zdaj je, kar je. Verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone dovolj uspešni, osnovni cilj je, da si zagotovimo obstanek."

Rene Krhin se sicer v Granadi počuti odlično. Uživa, po poročanju andaluzijskih medijev sodeč ga tamkajšnji novinarji spoštujejo, navijači pa so ga vzeli za svojega. "Še nikoli nisem bil v tako dobrem položaju. Trener mi popolnoma zaupa, sem v tekmovalnem ritmu, vrnil sem se tudi v reprezentanco. Za menoj je zares odlično obdobje," je pristavil član slovenske izbrane vrste, ki mu misli že uhajajo proti Litvi in San Marinu: "Pozabiti moramo na to, kaj se nam je zgodilo v Švici. Na to, kaj bi lahko iztržili. Jasno je, da smo zamudili veliko priložnost, a smo se proti Estoniji dobro odzvali in prepričan sem, da bomo uspešni tudi na obeh prihajajočih kvalifikacijskih preizkušnjah."