© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
23.08.2015 23:07:08

Iličić, Birsa in Lazarević tresli

Reuters

Slovenski reprezentanti uspešna v dresih Fiorentine, Chieva in Antalyespora.

Nogometaši Fiorentine so odlično začeli novo prvenstvo v serie A. V prvem krogu so pred svojimi navijači z 2:0 premagali Milan, med strelce se je vpisal tudi Jojo Iličić. V enajsti minuti nadaljevanja je realiziral najstrožjo kazen in postavil končni izid, igral je do 67. minute.

Več kot dovolj razlogov za navdušenje ima tudi Valter Birsa, ki je sezono prav tako začel z golom. Chievo je v gosteh s 3:1 ugnal Empoli, Primorec je po uri igre zadel za vodstvo svoje ekipe z 2:1, pet minut prej se je izkazal s podajo Riccardu Meggioriniju, ki je izničil prednost gostiteljev.

Uspešen nedeljski večer je tudi za Dejanom Lazarevićem, ki se je na drugi tekmi veselil prvega gola na turškem prvoligaškem prizorišču. Antalyaspor je bila na svojem stadionu po pravi srhljivki s 3:1 boljša od Genclerbirligija, mrežo katerega je včasih zelo uspešno branil Damir Botonjić. Dolgo je kazalo, da bodo gostje osvojili ves izkupiček, toda v 76. minuti je slovenski reprezentant zadel za izenačenje in napovedal preobrat. V izdihljajih dvoboja je Mbille Etame, ki je v 83. minuti zamenjal otroka Domžal, zatresel mrežo za vodstvo gostiteljev, v četrti minuti sodnikovega dodatka je Samuel Eto'o postavil piko na i.