© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2015 08:36:36

Slovenski vratar brez moči ob najstnikovi mojstrovini (video)

Drago Wernig-TAKA

Elvir Maloku, nogometaš Hajduka, je na tekmi proti Slavenu na mojstrski način premagal slovenskega vratarja Matjaža Rozmana.

Hajduk je bil sinoči na pragu zgodovinskega ponižanja. Slaven je po manj kot pol ure vodil na Poljudu, v rokah je držal prednost 2:0 in bil na dobri poti, da sploh prvič v zgodovini slavi na kultnem splitskem stadionu. Toda Dalmatinci so se na koncu le uspeli rešiti. V drugem polčasu so zabili dva gola in prišli do remija z 2:2. Slaba volja je bila vseeno prisotna, vsi so pač pričakovali slavje Hajduka, ki pa po štirih odigranih krogih še naprej ostaja brez zmage in zaseda skromno osmo mesto na lestvici 1. HNL.

Eden od junakov preobrata Hajduka je bil v nedeljo zvečer Elvir Maloku, šele 19-letni nogometaš je v 59. minuti zabil prvi gol za domače. In kakšen gol je to bil! Maloku se je odločil za lob skoraj z roba kazenskega prostora. Opazil je, da slovenski vratar iz vrst Slavena Matjaž Rozman stoji malce preveč izven gola, to je tudi izkoristil. Seveda pa to ni bilo lahko, takšni poskusi niso velikokrat uspešni. Toda izvedba Hajdukovega nogometaša je bila popolna. Več pa v priloženem posnetku.