© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
19.07.2015 18:07:13

Novagol rešil Nagoyo, Čavušević asistiral (video)

vszi

Najboljši japonski klubi so danes odigrali tekme tretjega kroga drugega dela sezone.

Na delu je bil tudi slovenski reprezentančni napadalni dvojec Milivoje Novaković-Zlatan Ljubijankić.

Najboljša ekipa prvega dela sezone Urawa je na svojem igrišču gostila Hiroshimo in izgubila z 2:1. Zlatan Ljubijankić je srečanje začel na klopi in v igro vstopil v 70. minuti, kar je bilo le tri minute po izenačenju Hiroshime. Gostje pa so v 84. minuti nato dosegeli še zmagoviti zadetek, slavili tretjič zapored in se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Urawa je ob zmagi in remiju zdaj utrpela še svoj prvi poraz.

Boljše volje je bil Milivoje Novaković, ki je srečanje med Shimizujem in svojo Nagoyo prav tako začel na klopi. Šestintridesetletni Ljubljančan je v igro vstopil v 78. minuti, le dve minuti pozneje pa je ob svojem drugem dotiku z žogo zadel za 2:2. Po soigralčevi podaji se je odlično znašel v kazenskem prostoru in okroglo usnje usmeril proti vratom, njegov strel je domači vratar sicer uspel odbiti, a je Novagol spremljal akcijo, bil prvi pri odbiti žogi in jo brez večjih težav potisnil v mrežo.

Tudi Nagoya ima podobno kot Urawa (in še sedem drugih ekip) po treh krogih na svojem kontu zmago, remi in poraz.

dzengis cavusevic
vszi
S prvenstvom so začeli tudi najboljši švicarski klubi. St. Gallen je v uvodu gostil prvaka zadnjega drugoligaškega prvenstva Lugano in slavil z 2:0. Gostje so se dobro držali vse do 78. minute, ko so morali prvič po žogo v svojo mrežo. Štiri minute pozneje pa je bil postavljen tudi končni izid dvoboja - 2:0. Pod oba zadetka se je podpisal rezervist Aleksić - Srbu je pri drugem asistiral še en rezervist, in sicer Džengis Čavušević. Slovenski napadalec je priložnost za dokazovanje dobil v zadnjih 20 minutah srečanja.