© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
31.12.2014 13:38:46

V soboto sestanek za Iličića (in Kurtića)

Vse več je jasnega o klubski prihodnosti Josipa Iličića, še vedno pa marsikaj kaže na to, da bo ta prihodnost v tesni povezavi s klubsko prihodnostjo Jasmina Kurtića.

Po objavi v nekaterih najbolj zanesljivih italijaskih medijih so načrti Iličića, za zdaj še njegove Fiorentine in v vseh pogledih njegovega zastopnika Amirja Ružnića bolj kot ne javna skrivnost. Očitno bo zelo kmalu prišlo do zelo pomembnega sestanka, ki bi utegnil biti celo odločilen

Predstavniki firenškega kluba, igralec in njegov zastopnik so v stalnih stikih s Torinom, ki se je za slovenskega nogometaša zagrel do vseh skrajnosti, zdaj pa bodo tudi sedli za pogajalsko mizo. Seveda ne danes ali jutri, vzeli si bodo čas za praznovanje, po zagotovilih dobro obveščenih virov se bodo dobili v soboto. 

Torinu se mudi, saj želi dvigniti kakovostno raven svoje ekipe že pred prvimi januarskimi tekmami. Fiorentini prav tako, saj želi vprašanje Iličićevega odhoda rešiti tako, da bi ji ostalo čim več časa za iskanje novih igralcev. Popolnoma nič proti (ravno nasprotno) hitri rešitvi pa zagotovo ne bi imel niti nogometaš. 

Seveda bi si po eni strani želel nekoliko počakati v upanju na kakšno še boljšo ponudbo. Toda ponudba Torina se zdi resnično dobra, njegovo zanimanje za to, da bi Josipa spremenil v osrednjega moža ekipe, pa tako resno, da ga verjetno ne gre izpustiti iz rok. V Italiji so zato prepričani, da bo do dogovora tudi prišlo. 

V primeru popolnega sobotnega uspeha, bi prestop lahko izvedli že v ponedeljek, ko se prestopni rok uradno odpre. Bi pa to utegnila biti kar kompleksna operacija, zaradi česar je vsekakor mogoč kak dan zamude. Treba se je namreč dogovoriti s še nekaterimi igralci, ki bi utegnili biti del posla med kluboma. 

Fiorentina si katerega od zdajšnjih članov Torina želi v zameno, Torino pa, kot smo že poročali, zelo resno razmišlja tudi o Kurtiću, ki ima istega zastopnika kot Iličić. Torinčani živijo v prepričanju, da bi Iličić v paketu s Kurtićem prišel še rajši kot sam, hkrati pa bi si v zvezni vrsti zelo želeli nogometaša, ki se je v njihovem klubu izkazal že v prejšnji sezoni.