© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
18.12.2014 18:30:20

Ne samo Iličić, tudi Kurtić?

Profimedia

Za Jasmina Kurtića je zanimanje menda pokazal njegov nekdanji klub. In ne, to ni Gorica ...

Januarja se bo k Fiorentini preselil Jan Mlakar in slovenska kolonija pri tem italijanskem klubu se bo še povečala. Toda ali se bo res? Povsem možno je namreč, da se bo kljub prihodu najstnika iz Domžal celo pomanjšala. Josip Iličić je že tako ali tako na izhodnih vratih, potem ko je izgubil in zaupanje nadrejenih in priljubljenost pri navijačih, v teh dneh pa se je začelo šušljati tudi o prihodnosti Jasmina Kurtića.

Belokranjec je po selitvi na stadion Artemio Franchi hitro postal pravi hit. Igral je dobro, igral je veliko, marsikomu se je prikupil s svojo zagnanostjo. Toda v zadnjem času njegova minutaža ni več tako velika, kot bi si bržčas želel. Pa ne samo to, zanj se je tudi nekdo ogrel. Natančneje Torino, kjer ga že dobro poznajo. Tam je kot posojen igral v drugi polovici pretekle sezone, ko je granati pomagal celo do preboja v Evropo. La Stampa piše, da se je prvi mož Torina Urbano Cairo zdaj spet spomnil na nekdanjega člana Palerma, v njem menda vidi pravo okrepitev za vezno linijo svojega kluba.

No, je pa vprašanje, če se je Fiorentina pripravljena tako kmalu odpovedati Kurtiću. Vendarle gre za vsestranskega nogometaša sredine igrišča, ki ga lahko trener Vincenzo Montella izkoristi ob marsikateri nastali težavi. Dodajmo še to, da je Kurtić v Fiorentino za zdaj le posojen s strani Sassuola, imajo pa vijoličasti možnost, da ga poleti dokončno odkupijo.