© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
26.10.2014 10:55:43

Berić osmič, Kirm in Pečnik prvič (video)

kurier.at

Naši severni sosedi igrajo tekme 13. kroga.

Svoje delo je že opravil Rapid, ki je slavil na gostovanju pri Sturmu, bilo je 3:1 za Dunajčane. V prvi postavi gostov je na igrišče pritekel Robert Berić in predvsem ljudem, ki se ukvarjajo z beleženjem statistike, priskrbel kar nekaj dela.


Nekdanji napadalec Interblocka in Maribora je najprej malo pred koncem prvega polčasa zatresel mrežo svojega nekdanjega kluba, takrat je zadel za vodstvo svoje ekipe z 2:0. To je bil njegov osmi zadetek v sezoni, kar ga uvršča na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Ob tem je prejel tudi rumeni karton.

V 86. minuti pa je nato prejel še drugega, kar je pomenilo izključitev. Rapid je zadržal tretje mesto na lestvici, na prvem pa vsaj do današnjega dvoboja Grödiga in Salzburga ostaja WAC. Slednji je po nepričakovanem porazu prav z Grödigom tokrat še drugič zapored igral na domačem igrišču, a brez Tadeja Trdine proti Altachu iztržil le remi (0:0).


Med strelce se je vpisal tudi Andraž Kirm, ki je v sedmem krogu ciprskega prvenstva z Omonio gostoval pri Doxi. Reprezentančni vezist je v 53. minuti poskrbel za edini zadetek na tekmi in tako dosegel svoj prvenec v tem tekmovanju. Kirm je igral do 70. minute, Omonia pa je četrtič zmagala.

andraz kirm
Nikola Miljković

Najboljši srbski klubi igrajo tekme 10. kroga. Crvena zvezda je gostila Donji Srem in zmagala z 1:0. Edini zadetek za rdeče-bele je po dobre pol ure igre iz enajstmetrovke dosegel Nejc Pečnik.

nejc pecnik
Drago Wernig - TAKA

Slovenski reprezentant je igral vseh 90 minut, to pa je bil njegov prvi zadetek v sezoni. Predzadnji Voždovac je gostoval pri kandidatu za naslov prvaka Vojvodini in ostal praznih rok. Domačini so prepričljivo slavili s 3:0, Davor Škerjanc pa je za goste odigral vso tekmo.

V sedmem krogu grškega prvenstva je PAS Giannina vknjižila tretji remi. S Kallonijem je odigrala dvoboj brez zadetkov, Andraž Struna pa je bil na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

V enajstem krogu ruskega prvenstva je manjše presenečenje pripravil novinec med elito moskovski Torpedo, ki je na svojem igrišču remiziral s Kubanom. bilo je 0:0, Dalibor Stevanović pa je za domače, ki so tako prišli do šeste točke v sezoni, odigral vso tekmo.

V italijanski serie B je na sporedu 10. krog. Dvoboj Avelllina in Virtus Lanciana se je končal z izidom 1:1, s štirimi rdečimi (dva na vsaki strani) in desetimi rumenimi kartoni. Armin Bačinović je v njem sodeloval le zadnje tri minute. Vodilni Carpi je gostoval pri Pescari in slavil s 5:0. Aljaž Struna je za goste igral do 49. minute, v prvem polčasu pa je prejel rumeni karton. Perugia je gostovala pri Pro Vercelliju in iztržila točko (0:0), Jan Koprivec je dvoboj spremljal s klopi. V dvoboju ekip iz zgornjega dela lestvice je Spezia z 1:0 slavila na gostovanju pri Livornu. Poraza domače ekipe ni mogel preprečiti niti Enej Jelenič, ki je v igro vstopil v 74. minuti. (trinajst minut pozneje je dobil rumeni karton).

V 12. krogu belgijskega prvenstva je Lierse, ki ga vodi Slaviša Stojanović, pred svojimi navijači z 0:1 izgubil z Mechelenom. To je bil njegov prvi poraz po treh krogih in šesti v sezoni. Lierse na lestvici drži 14. mesto, zadnje, ki še ohranja prvoligaški status.

slavisa stojanovic
lierse.com

V 30. krogu elitnega japonskega prvenstva je Omiya Ardija izgubila na gostovanju pri Kobeju (1:2). Zlatan Ljubijankić je igral celo tekmo. Izgubil je tudi Shimizu, ki je moral na svojem igrišču priznati premoč Hiroshimi (1:3). Milivoje Novaković je za domačine igral vseh 90 minut. Do konca sezone so ostali še štirje krogi, pred obema kluboma slovenskih reprezentantov pa je še vedno veliko dela, če bosta želela obstati v ligi.