© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
27.09.2014 21:33:07

Ljubijankić zadel, Milanič izgubil

globoesporte.globo.com

V 26. krogu japonskega prvenstva sta se med seboj pomerila Omiya Ardija in Shimizu S-Pulse.

Na koncu so bili bolj zadovoljni domačini, ki so slavili z 2:1. Mrežo gostov je že v 9. minuti načel Zlatan Ljubijankić, za katerega je bil to šesti prvenstveni zadetek v sezoni. Ljubljanski napadalec je igral celo tekmo. Prav tako je vseh 90 minut na igrišču preživel tudi napadalec Shimizuja Milivoje Novaković, ki je podal pri edinem zadetku gostov, sam pa ostaja pri desetih doseženih zadetkih.

Ekipi sta se zdaj izenačili po številu točk, kar pa je precej slaba tolažba, saj obe zasedata mesti, ki ob koncu sezone vodita v drugo ligo. Vendar pa še zdaleč ni vse izgubljeno, saj ju osem krogov pred koncem od rešilnega 15. mesta loči le točka.

Že v petek zvečer je v osmem krogu nemškega drugoligaškega prvenstva Greuther Fürth gostoval pri 1860 Münchnu in izgubil z 2:0. Za goste je do 64. minute igral Goran Šukalo, to pa je njihov tretji poraz v sezoni.

MILANIČ DEBITIRAL S PORAZOM
Darko Milanič, ki je v začetku tedna prevzel vodenje Leedsa, je v soboto debitiral na klopi tega angleškega drugoligaša. V devetem krogu je Leeds gostoval pri Brentfordu in utrpel četrti poraz v sezoni.

darko milanic leeds
leedsunited.com


Domačini so slavili z 2:0, v 29. minuti jim ni uspelo izkoristiti enajstmetrovke, a so v sodniškem podaljšku prvega polčasa vseeno povedli. Trinajst minut pred koncem so zadeli še drugič in tekmo varno pripeljali do konca. Leeds je izgubil po dveh zaporednih zmagah, z izkupičkom 4-1-4 pa na lestvici drži 13. mesto.

Na Češkem je na sporedu deveti krog, Bohemians 1905 je gostoval pri Ostravi in izgubil z 1:0. Za goste je celo tekmo odigral Elvis Bratanović.

V osmem krogu ukrajinskega prvenstva je Karpaty gostil kijevski Dinamo in izgubil z 0:1. Gregor Balažic je za domačine igral od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Ekipa iz Lvova pa tako ostaja pri samo eni zmagi.

Dejavni so tudi italijanski drugoligaši, ki se merijo v šestem krogu. Vodilna Perugia tudi po tem ostaja neporažena. Tokrat je bila z 1:0 boljša od Brescie, kar je njena četrta zmaga v sezoni. Jan Koprivec je imel tudi tokrat vlogo drugega vratarja pri domačem moštvu in je zmago svojih soigralcev spremljal s klopi.

Slabše sta jo odnesla Carpi in Livorno. Prvi je z 0:2 klonil na gostovanju pri Entelli, ki je tako vknjižila prvo zmago v sezoni, na drugi strani je Carpi prvič izgubil (2-3-1). Za goste je vso tekmo igral Aljaž Struna, ki je v 80. minuti prejel rumeni karton.

Livorno je z 1:2 izgubil pri drugouvrščenem Avellinu. Za goste je od 56. minute igral Enej Jelenič, ki pa ni mogel preprečiti (drugega) poraza svoje ekipe.

koren
melbournecityfc.com.au

KOREN STRELEC NA PRIPRAVLJALNI TEKMI
Čez dva tedna se bo začelo avstralsko prvenstvo, kar pomeni, da so moštva v zaključku priprav na novo sezono. Melbourne City je sinoči v prijateljskem dvoboju z 2:1 premagal Perth. Prvi zadetek pa je dosegel Robert Koren, ki je v 15. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen.