© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2024 10:21:41

Kekove preglavice z zdravstvenimi težavami: Za Karničnika že veste, Oblak pa je včeraj ...

Martin Metelko

Matjaž Kek je dan pred tekmo z Avstrijo stopil pred sedmo silo.

Slovensko izbrano vrsto v petek čaka prva tekma v letošnji ligi narodov. Nasprotnik bo močna Avstrija, ki jo slovenski selektor Matjaž Kek odlično pozna in se še kako dobro zaveda njenih kvalitet. Kaj pa njegovi varovanci? Jasno je, da slovenska reprezentanca ni popolna, določene težave obstajajo, manjkal bo denimo nadvse pomemben člen Žan Karničnik, hud udarec pa bi bila odsotnost kapetana Jana Oblaka. Kaj se dogaja?

"Ni najboljše, za Žana Karničnika veste, da je že odpadel. Potrebno bo dobro sodelovanje s klubom, da ga ne bi izgubili za dlje časa. Kar se zadeva Jana Oblaka, ima virozo, ki kar traja. Danes in jutri bomo videli, kako se to razvija. Včeraj je poskusil z nekaterimi aktivnostmi, seveda prilagojenimi položaju, v katerem se je znašel," je dejal Kek in v nadaljevanju podal svoje mnenje, zakaj so tudi kakšne malo slabše stvari za nekaj dobre. 

"Po drugi strani vse te težave odpirajo možnosti komu drugemu. Morali se bomo prilagoditi, kot smo se že nekajkrat do zdaj. Morali bomo zaupati morebitnim menjavam, ki jim jaz stoodstotno zaupam. Mislim, da so si to s svojim odnosom tudi zaslužile. Da nikoli ni popolno, smo že navajeni. Jaz, mi, vi in slovenska javnost," je dodal slovenski selektor.