© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.09.2024 07:52:46

To pa je presenečenje - nemško reprezentanco zamenjal za slovensko

Profimedia

Up Kölna se je odzval vabilu Miša Brečka.

Slovenska U-19 reprezentanca bo od 5. do 10. septembra sodelovala na turnirju Slovenia Nations Cup 2024. Najprej se bo v Preddvoru pomerila s Katarjem, nakar bo v prestolnici pričakala Poljsko, cikel pa bo sklenila v Kranjski Gori, kjer se bo udarila z irskimi vrstniki. "Turnir bo služil kot koristna priprava na novembrske kvalifikacije. Vsi igralci bodo dobili priložnost, vendar se bodo morali s trdim delom dokazovati tudi na treningih," pravi selektor Mišo Brečko, ki je na seznam prvič uvrstil Erika Kozjeka, ki je na začetku sezone tako zablestel dresu avstrijskega prvoligaša Wolfsberger AC).

Presenečenje pa predstavlja nadarjen 18-letni vratar Kölna Alessandro Blažič, ki je bil doslej član mlajših reprezentančnih selekcij Nemčije. Odigral je pet tekem, zadnjič si je nemško opravo nadel novembra lani. Trenutno je del druge ekipe kozličkov, ki igra v četrtem kakovostnem razredu. Njegov soigralec je Jaka Čuber Potočnik, v sezoni 2022/23 je z mladinsko zasedbo osvojil pokalno lovoriko.

Predstavniki NZS so očitno izkoristili dejstvo, da ima tudi slovenski potni list in ga povabili na prihajajoči turnir. Za zdaj ni jasno, ali se bo Alessandro Blažič tudi v prihodnje odzival vabilom slovenskega selektorja.

Na seznamu Miša Brečka so Relja Obrić (Atalanta), Bine Anželj (Mura), Žan Petrovič (Mura), Luka Topalović (Inter), Alessandro Blažič (Köln), Kristjan Bendra (Salzbrug), Mark Kerin (Dinamo Zagreb), Lan Jovanović (Roma), Kobi Bajc (Bravo), Mark Tomšič (Brinje Grosuplje), Luka Dovžan Karahodžić (Domžale), Rene Hrvatin (Domžale), Gal Kranjčič (Domžale), Aljaž Zabukovnik (Domžale), Niko Grlić (Maribor), Jaša Jelen (Radomlje), Matevž Vrabec (Tabor Sežana), Dominik Drobnič (Parma), Lovro Golič (Roma), Luka Mlakar (Roma), Tai Žnuderl (Braga), David Pejičič (Udinese in Erik Kojzek (Wolfsberger AC).