© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.11.2023 08:15:04

Kazahstan vreden več kot pol manj od Oblaka! Noro, kakšna razlika, poglejte si vrednost obeh ekip!

Profimedia

Kakšna je razlika v vrednosti slovenske in kazahstanske reprezentance?

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po dolgem času v položaju, ko se spet lahko prebijejo na veliko tekmovanje. Pomembno je dejstvo, da so odvisni sami od sebe. Proti Kazahstanu morajo za pot v Nemčijo osvojiti vsaj točko.

Kazahstanu pred začetkom kvalifikacij ni nihče pripisoval resni možnosti za napredovanje, tokrat so zelo blizu. Ali bodo sredi nabito polnih Stožic uspeli presenetiti Slovenijo? Stavnice so močno na strani gostiteljev, bržkone tudi zaradi dejstva, da ima Slovenija precej bolj zvezdniško zasedbo, kar potrjuje tudi primerjava vrednosti obeh ekip.

Najvrednejši igralec Kazahstana je Nurali Alip, ki igra za ruski Zenit, po oceni Transfermarkta je vreden 2 milijona evrov. Slovenija ima kar 14 igralcev, ki so vredni dva milijona ali več, na vrhu tega seznama pa je s 35 milijoni evrov vratar Atletica Jan Oblak. In še primerjava obeh reprezentanc: vrednost Slovenije po oceni omenjenega portala znaša 127.650.000, Kazahstana pa 14.975.000 evrov.

slovenija kazahstan