© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.11.2023 10:10:32

Danski selektor pred tekmo Slovenijo šokiral s svojim nastopom na novinarski konferenci

Profimedia

Tudi danski selektor Kasper Hjulmand je zbral svojo izbrano vrsto.

Odštevanje do izjemno pomembne tekme kvalifikacij se je začelo. Tako kot slovenski selektor Matjaž Kek je tudi danski selektor Kasper Hjulmand že zbral svoje varovance. Za razliko od svojega trenerskega kolega na klopi Slovenije pa ima Hjulmand nemalo težav pred odločilnima tekmama. V prvi vrsti ga skrbita poškodbi dveh zvezdnikov Christiana Eriksena in Rasmusa Højlunda, ki sta se poškodovala na tekmi Manchester Uniteda z Lutonom. Za nameček so Danci ostali še brez Simona Kjaera. 

Hjulmand na druženju z novinarji ni skrival nezadovoljstva, jeze in obupa. "To je prekleto žalostno. Manjkata dva dobra igralca, ki ju ne bomo imeli, ampak tako pač je. V zadnjem tednu pred zborom sem vedno na trnih, trepetam, a ta konec tedna je bil eden tistih, ko je bilo slabih novic absolutno preveč," je bil vidno nervozen danski selektor, ki se zaveda, da bo imela njegova reprezentanca kljub prednosti domačega terena oteženo delo. 

Danci bodo po petkovi tekmi s Slovenijo kvalifikacije zaključili na gostovanju v Belfastu. "Ne vem, kdaj se bom naučil, da se moram začeti pripravljati šele v nedeljo zvečer, ker se vedno zgodi kaj nepredvidljivega," se je še nekoliko pošalil Hjulmand, ki pa mu v dneh pred tekmo verjetno ni do smeha ...