© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.11.2023 20:57:14

Čudežni deček: Ruši rekorde, je prvi po Ronaldu, preti Argentincem in je na poti v Madrid (video)

Na seznamu reprezentance Brazilije za kvalifikacijski tekmi s Kolumbijo in Argentino se je znašlo tudi ime izjemno nadarjenega Endricka.

Brazilski selektor Fernando Diniz je pojasnil svojo odločitev, če da ima danes 17-letni fant potencial, da postane eden največjih svetovnih nogometnih zvezd. "Še vedno sicer ne vemo, ali mu bo to uspelo. Ta poziv v reprezentanco ne predstavlja pritiska. To je nagrada in motiv za naprej. Endrick je rojen leta 2006. To, kar počne na igrišču, že nekaj časa vzbuja mojo pozornost. Mislim, da je prav zdaj v najboljši formi."

Endrick je od leta 1993, ko je v izbrani vrsti debitiral Ronaldo, najmlajši nogometaš, ki je prejel poziv v člansko reprezentanco.

endrick 1
Profimedia


Ob vsem prahu, ki se dviga okoli enega najbolj nadarjenih nogometašev današnjega časa, se najbolj smeji vodilnim v madridskem Realu. Posel je namreč že sklenjen, Endrick se bo prihodnje poletje preselil v špansko prestolnico. Odškodnina je znašala 37,5 milijona evrov, kar ni veliko glede na ogromen potencial fanta. Na Santiagu Bernabeu bo združil moči z rojakoma Viniciusom Juniorjem in Rodrygom in prav ta trojica naj bi predstavljala strah in trepet za Argentince. Tako vsaj evforično pravijo Brazilci.

Endrick je na sebe opozoril v dresu Palmeirasa, zablestel je že lani, ko je imel vsega 16 let. V tej sezoni je dosegel osem zadetkov na 25 tekmah v brazilski serie A. Zdaj bo stopil še na velik reprezentančni oder.