© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
14.10.2023 23:32:42

Zakaj se je Adamu Gnezdi Čerinu po tekmi mudilo na avtobus?

Martin Metelko

Vezist Panathinaikosa je bil spet eden najboljših v slovenski vrsti pri slavju nad Finsko s 3:0.

"Bili smo pravi, ko je bilo to najbolj potrebno. A ni še konec, do konca so še tri tekme, tega se dobro zavedamo. Z obema nogama smo trdno na tleh. Najprej se je treba dobro regenerirati po tej tekmi, ki je vzela kar nekaj energije in v Belfastu spet iti na glavo," je zadovoljno dejal Adam Gnezda Čerin sedmi sili po veliki zmagi.

Kot je dodal, si Finci v prvem polčasu niso priigrali nobene priložnosti, tudi potem so bile redke. "Smo veseli in zadovoljni, da se je tako razpletlo. Dosegli smo veličastno zmago. Čeprav smo že v Helsinkih pokazali, da smo kvalitetnejša ekipa, smo tam nekatere stvari počeli slabo. Tokrat smo to popravili in zadržali dobre stvari, zmaga je bila rezultat tega."

Po njegovih besedah zelenica na stadionu v Stožicah ni v najboljšem stanju. "A to ni smel biti izgovor. Taka, kot je bila za nas, je bila tudi zanje. Kljub temu smo prikazali lep nogomet, imeli veliko kvalitetnih podaj, driblingov, strelov, na koncu je tudi rezultat 3:0 fantastičen," je dobre volje govoril, medtem, ko so ga priganjali naj že pride na reprezentančni avtobus. "Zdaj bo malo zabave na avtobusu," je pojasnil in hitro dodal: "Potem pa sledi regeneracija in stoodstotna osredotočenost na Severno Irsko."