© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
29.06.2023 16:04:47

Borut Jarc obelodanil reprezentančni seznam za tekmo s Srbijo

Martin Metelko

Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo 14. julija igrala zadnjo pripravljalno tekmo pred septembrskim začetkom lige narodov. Izbranke Boruta Jarca se bodo takrat v Krškem ob 19. uri merile s Srbijo. Selektor je že obelodanil seznam za omenjeni test.

Na Jarčevem seznamu so tokrat Adrijana Mori (Turbine Potsdam), Kaja Eržen (Fiorentina), Nina Kajzba (Roma), Zara Kramžar (Roma), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Lana Golob (Pomigliano), Mateja Zver (St. Pölten), Zala Meršnik (Huelva), Dominika Čonč (Sampdoria), Sara Agrež (Wolfsburg), Luana Zajmi (Split), Lara Klopčič (Mura), Melania Pasar (Mura), Iva Kocijan (Mura), Špela Kolbl (Mura), Kaja Korošec (Mura), Izabela Križaj (Olimpija Ljubljana), Sara Makovec (Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (Olimpija Ljubljana), Ana Milović (Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (Olimpija Ljubljana) in Sara Gradišek (Radomlje).

Na čakanju so Nina Babnik (Albergaria), Korina Lara Janež (Leipzig), Mirjam Kastelec (Ljubljana), Špela Rozmarič (Mura), Evelina Kos (Mura), Živa Galjot (Radomlje) in Laura Šenk (Radomlje).

"To je zadnja takšna pripravljalna tekma, ko smo sami iskali tekmeca. Po novem vemo, da se igrajo tekme lige narodov ter kvalifikacije za evropsko in svetovno prvenstvo. V naši reprezentanci vemo, da prijateljske tekme za nas niso nikoli obstajale, ker smo na vsaki taki tekmi iskali pozitiven rezultat. Drugi aspekt te akcije pa je, da je termin zelo neposrečen, saj so dekleta na zasluženem dopustu po naporni sezoni," je za Nogometno zvezo Slovenije povedal Jarc.

"Zato bo potrebna maksimalna pazljivost pri delu in tudi na sami tekmi, da ne bi prišlo do kakih poškodb," je dodal in se ozrl na tekmice: "Srbija je za nas zelo primeren tekmec. Gre za višje od nas rangirano reprezentanco na lestvici mednarodne nogometne zveze. Srbija igra kakovosten nogomet, temu primerno pa se ji želimo zoperstaviti."

Slovenija bo sicer v ligi narodov v skupini B4 igrala proti Češki, BiH in Belorusiji. Tekmovanje se bo začelo 22. septembra, takrat bodo Slovenke gostile Češko.