© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.06.2023 21:47:36

Brutalno iskreni Petar Stojanović: Tega ne bi smeli dopustiti!

Martin Metelko

Petar Stojanović je stopil pred predstavnike sedme sile.

Da je razočaranje slovenskih navijačev in nogomtetašev po porazu na Finskem (0:2) veliko, je v tem trenutku verjetno odveč poudariti. Slovenija ni izkoristila svojih priložnosti, Finci pa so jih in so na krilih domačih navijačev v Helsinkih prišli do sladke zmage.

Po porazu je pred novinarje stopil izkušeni branilec Petar Stojanović, ki ni skoparil s kritikami na račun slovenske igre: "Finci so nas dobro analizirali in nam pustili veliko prostora, da igramo. Dokler nismo spustili žoge, smo imeli velike težave. Po uvodnih 20, 25 minutah smo začeli igrati. Imeli smo dve 'smrtni' priložnosti, če bi ju izkoristili, bi se tehtnica obrnila na našo stran. Teh 20 minut je bilo preveč, tega si ne bi smeli dopustiti, gre za borbo za evropsko prvenstvo, to ni neka prijateljska tekma. Ko smo se pogovorili, kako moramo stati na igrišču, je bila Slovenija videti zelo dobro. Gremo naprej, ni še nič izgubljeno."

Razočaranje je toliko večje, ker Finska v primerjavi s Slovenijo, ni pokazala toliko več, je le izkoristila priložnosti in zmagala z 2:0. "Boli me, boli celotno ekipo. O tem smo se pogovarjali tudi v garderobi. A kljub vsemu, nogomet se igra za gole, le zmage nas peljejo na evropsko prvenstvo," je priznal Stojanović.