© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.12.2022 16:38:05

Kocine gredo pokonci! Ta pogovor Modrića in Livakovića izpred leta dni morate videti! (video)

Profimedia

Mož, ki je bil še pred letom dni označen kot eden (naj)šibkejših členov ognjenih, je danes novi nacionalni junak.

Dominik Livaković je danes na Hrvaškem novi nacionalni junak, a v zadnjem letu ali dveh mu niso cvetele zgolj rožice. Številni so se še vedno spraševali, ali lahko postane nesporna številka ena hrvaške izbrane vrste. Ali lahko stopi v čevlje oziroma rokavice Dražena Ladića, Stipeta Pletikose, Danijela Subašića... Pred letom dni, v zaključku kvalifikacij za letošnje SP, je moral mesto med vratnicama Hrvaške prepustiti Ivi Grbiću, ki je danes rezerva Jana Oblaka pri madridskem Atleticu.

Prav takrat enkrat je nastal tudi posnetek, ki je v teh dneh vnovič zaokrožil po svetovnem spletu. Posnetek pogovora med Luko Modrićem in Livakovićem, ki je nastal v enem izmed splitskih hotelov pred odločilno tekmo kvalifikacij z Rusijo. Pravzaprav je šlo bolj za monolog kot pogovor. »Tega ti ne bi govoril, če bi mi bilo vseeno zate. Ne vidim napredka pri tebi, ko je govora o reprezentanci. Je morda kriv pritisk? Oddajaš negotovost, ki se nato prenese na ekipo. Razumeš, o čem govorim? Pa kaj če narediš napako? Vsi delamo napake. Mislim, da je prav to tvoja težava. Da se bojiš napak. Ne vem, zakaj, pokaži mi nekoga, ki ne dela napak. Ti si odličen vratar, tega se moraš zavedati,« je Livakoviću kot pravi kapetan in vodja dopovedoval Luka Modrić.

Besede so padle na plodna tla. Livaković je med najzaslužnejšimi, da je Hrvaška v četrtfinalu SP, 27-letnik bil glavni junak tekme osmine finala z Japonsko, med drugim je zaustavil tri enajstmetrovke. Kot tretji v zgodovini SP po Portugalcu Ricardu (2006) in rojaku ter sokrajanu Subašiću (2018).