© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2022 16:45:57

Vročica narašča! Poglejte, kako se je Cristiano Ronaldo vpletel v notranjo politiko afriške države?

Profimedia

Odštevamo dneve do začetka svetovnega prvenstva v nogometu, iz Gane pa prihajajo prav neverjetne informacije.

V tej obmorski državi v Zahodni Afriki bi moral 24. novembra zasedati politični vrh. Izjemno pomembna skupščina naj bi na ta dan sprejela državni proračun za leto 2023, a ga ne bo. Politiki so se odločili, da nikakor ne želijo zamuditi prve tekme reprezentance Gane na svetovnem prvenstvu, zato so skupščino prestavili na začetek naslednjega leta.

Nogometna vročica tudi v Gani narašča, vsa država je preprosto ponorela in je v pričakovanju uvodnega srečanja s Portugalci in velikim zvezdnikom Cristianom Ronaldom. Obračun Gane in Portugalske bo v Dohi prav 24. novembra popoldan. V obrazložitvi svoje odločitve je predstavnik političnega vrha državljanom pojasnil, da bodo na ta dan vsi osredotočeni le na nogomet in na podporo reprezentanci na tekmi z Ronaldovo Portugalsko.

Gana bo v skupini H igrala še z Južno Korejo in Urugvajem. Velika želja 'črnih zvezd' je napredovanje v izločilne boje, tiha želja pa ponovitev dosežka iz Južne Afrike pred 12 leti, ko je Gana presenetljivo zaigrala v četrtfinalu in tam šele po enajstmetrovkah izgubila z Urugvajem.