© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2021 08:34:34

Je za boleč poraz kriv SELEKTOR?! Jan Oblak brutalno iskreno o tem, kaj se dogaja v slačilnici, in s prstom pokazal na ...

Martin Metelko

Jan Oblak je spregovoril o katastrofalni predstavi slovenske izbrane vrste.

Namesto da bi v slovenski reprezentanci skupaj z navijači pogledovali proti nadaljevanju kvalifikacij in proti morebitni uresničitvi sanj, pa dan po tekmi prevladuje debata o tem, zakaj je bila Slovenija tako nemočna, tako brez sleherne ideje in tako brez energije. 

O tem, kdo je bil kriv za ponižanje na Poljudu in za trenutno stanje duha na zelenici, je med drugim spregovoril tudi kapetan Jan Oblak, ki je bil predstavnik slačilnice na novinarski konferenci. Je vsega kriv selektor? "Selektor govori, da je odgovornost njegova, ampak odgovornost je tudi na naši strani. Na tej akciji je bilo 25 fantov, moramo se usesti in se pogovoriti, si povedati, česa si res želimo. Ali bomo samo prihajali sem zaradi tega, da nihče ne bo rekel, da ne prihajamo, ali pa bomo tudi kaj naredili. Jaz v reprezentanco prihajam, da bi se uvrstil na veliko tekmovanje. Lahko se pogovarjamo o tem, koliko je to realno, ampak jaz si želim povsod zmagovati. Vem, da nam ne bo lahko, a imam ogromno željo in verjamem, da so fantje sposobni. Določene stvari moramo razrešiti. Na domači tekmi proti Hrvaški in v prejšnjih kvalifikacijah proti Poljski smo dokazali, da znamo. Težava je morda v nas samih. Za vse skupaj ni kriv selektor," je bil zelo neposreden Jan Oblak.