© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2021 13:17:35

NORA obljuba ŠPANSKEGA selektorja pred odločilno tekmo SLOVENIJE z Italijo: Slovenci, lahko vam obljubim ...

Reuters

Španski selektor Luis de la Fuente je spregovoril o zadnjih tekmah skupinskega dela evropskega prvenstva do 21 let.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes igrala zadnjo tekmo v predtekmovanju na evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga gostita Slovenija in Madžarska. V Mariboru se bo ob 21. uri pomerila z Italijo, zmaga pa ji odpira pot v nadaljevanje oziroma med osem najboljših v Evropi. V drugi tekmi zadnjega kroga se bosta ob isti uri v Celju merili Španija in Češka.

Slovenija je v prvih dveh krogih izgubila s Španijo (0:3) in igrala neodločeno z 1:1 s Češko. Z eno točko je po dveh krogih zadnja v skupini, a ne brez možnosti za napredovanje, za kar pa bi morala danes premagati Italijo, hkrati pa Češka ne sme premagati Španije. A sodeč po obljubi španskega selektorja Luisa de la Fuenteja, ni bojazni, da bi Španija to tekmo vzela 'z levo roko'.

"Ne skrbite glede nas, ne skrbite glede Španije. Slišal sem, da ste imeli nekaj pomislekov, kaj bi bilo, če moja reprezentanca v zadnjem krogu ne bi potrebovala točk. Tudi v tem primeru bi bila skrb odveč, kajti proti Češki bi naredili vse za zmago. Zdaj pa tako ali tako. Hočemo zmago, hočemo prvo mesto v skupini, v nobenih okoliščinah ne bomo razmišljali nič drugega – to vam obljubim. V vsakem primeru bi bilo vse odvisno od vaše reprezentance, v tem primeru je še toliko bolj. Trdno verjamem, da če Slovenija premaga Italijo, bo igrala v četrtfinalu domačega Eura," je kolegu z Ekipe SN razkril španski selektor.