© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
09.11.2020 09:06:08

NEMANJA MITROVIĆ ni edini, ki ga bo MATJAŽ KEK pogrešal

Martin Metelko

Slovenska izbrana vrsta se je zbrala v Ljubljani.

Slovenska reprezentanca se je v nedeljo zbrala na začetku priprav pred prihajajočimi tremi izzivi. Izbranci Matjaža Keka se bodo v sredo v prijateljski preizkušnji v Stožicah pomerili z Azerbajdžanom, nakar se bodo v ligi narodov v nedeljo (15. novembra) udarili s Kosovom in tri dni zatem še z Grčijo v Atenah.

Na nedeljskem uvodnem treningu so se na pomožnem igrišču v Stožicah potili Jasmin Kurtić, Miha Mevlja, Jako Bijol, Amadej Vetrih, Mario Jurčević, Nino Kouter, Damjan Bohar, Nejc Skubic, Jon Gorenc Stanković, Vid Belec in Matjaž Rozman, ostali se bodo zasedbi pridružili danes. Toda vseh s prvotnega selektorjevega seznama vendarle ne bo. V nedeljskem poznem popoldnevu je postalo tudi uradno, da je poškodba Nemanje Mitrovića zelo huda. Branilec vijoličastih ima strgano kolensko vez in ga čaka zelo dolgo okrevanje, v začetku bo zaradi zdravstvenih težav manjkal tudi Petar Stojanović, a se bo, če mi bo stanje dovoljevalo, pridružil v nadaljevanju tedna. Mariborski strokovnjak je naknadno vpoklical tri igralce, nakdando so vabila romala na naslov Adama Gnezde Čerina, Domna Črnigoja in Kenana Bajrića,

Seznam A-reprezentance: Jan Oblak (Atletico), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje), Miha Mevlja (Soči), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek), Josip Iličić(Atalanta), Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Gaziantep), Sandi Lovrić (Lugano), Nino Kouter (Mura), David Tijanić (Rakow), Domen Črnigoj (Venezia), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Tim Matavž (Al-Wahda), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Zaragoza)