© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2020 00:42:11

ODZIV, KI ODMEVA! Radenko Mijatović je glede možnosti, da bi selektor Kek prevzel Hajduk, Hrvatom povedal TOLE

Martin Metelko

Matjaž Kek je na Hrvaškem zelo dobro zapisan, zato ne preseneča, da se je po poletnem zanimanju Dinama zdaj oglasil še splitski Hajduk.

A povsem jasno je, da ima Kek pogodbo z NZS. Selektorsko mesto jemlje zelo resno, načrti s slovensko izbrano vrsto pa še niso izzveneli. Še zdaleč ne. Hrvati ugotavljajo, da poskus dalmatinskega ponosa, da bi vendarle nekako pregovoril Mariborčana, da se s klopi slovenske reprezentance preseli v Split, močno spominja na Dinamovo poletno akcijo. Klic predsednika NZS Radenka Mijatovića je bil logičen.

"Z Matjažem se o teh stvareh vedno pogovorimo. Ampak ni nam dejal, da bi ga kdorkoli iz Hajduka poklical. Vem, da bi nam povedal, če bi se to res zgodilo, saj je vselej izjemno korekten," je Hrvatom dejal Mijatović.

Ravno to se je zgodilo, ko so Keka poklicali iz Zagreba. O zanimanju Dinama je štajerski strateg takoj obvestil predsednika zveze. "Tako je prav. Ko je dobil klic iz Dinama, je to takoj povedal. S Kekom imamo pogodbo, obenem smo z njim dogovorjeni, da bo selektor ostal za daljši čas. Je pa seveda povsem logično in razumljivo, da se nekateri klubi zanimajo zanj. Vendar to so nerealne stvari. Mi smo s Kekom izredno zadovoljni in mislim, da je tudi on zadovoljen z delom zveze. Skratka, ni nikakršnih razlogov, da ne bi nadaljeval s svojim delom v slovenski reprezentanci. Zveza je odločna, da Kek daljši čas ostane selektor in ustvari solidno reprezentanco, ki bi lahko naredila rezultat. Tega pa ni mogoče storiti čez noč."

Predsednik je z odločnim odzivom Hrvatom nemara spodrezal krila. Hajduk je medtem začasno prevzel Boro Primorac, dolgoletni pomočnik Arsena Wengerja.