© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2020 13:54:22

Bo v MOLDAVIJI padel SLOVENSKI REKORD?! Na to smo zaradi legende REALA čakali skoraj DVAJSET LET!

Slovenija se bo ob 20.45 pomerila z reprezentanco Moldavije.

Slovenska reprezentanca bo danes ob 20.45 v 4. krogu skupine K lige narodov gostovala v Moldaviji. Varovanci Matjaža Keka, ki so bili na prvi medsebojni tekmi z golom Damjana Boharja boljši z 1:0, so tudi tokrat veliki favoriti tega dvoboja. 

Tekma pa bo dodatna motivacija tudi za Jana Oblaka in druščino, saj se lahko podpišejo pod nov slovenski rekord. Če Oblak v prvih 36 minutah tekme ne bi prejel zadetka, bi ta generacija dosegla nov najdaljši niz brez prejetega zadetka. 

jan oblak
Martin Metelko

Doslej najdaljši niz Slovenije brez prejetega gola znaša 404 minute, rekord pa pripada generaciji izpred skoraj dveh desetletij. Leta 2002, ko je Slovenija nastopila na svetovnem prvenstvu, je bila nepremagana na tekmah s Kitajsko, Hrvaško, Tunizijo in Gano, niz brez prejetih zadetkov pa je na svetovnem prvenstvu prekinil sloviti Raul Gonzalez, ki je v polno zadel v 44. minuti tekme in premagal Marka Simeunovića.

Jan Oblak je nazadnje klonil na tekmi s Poljsko, nato je mreža Slovenije mirovala na tekmah z Grčijo, Moldavijo, San Marinom (branil je Vid Belec) in Kosovom. Skupno to znaša 369 minut, Oblak pa tako potrebuje še 36 minut, da bi postavil slovenski rekord.