© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.07.2019 20:50:23

Madagaskar v osmini finala afriškega prvenstva

Po Beninu, Senegalu, Nigeriji in Južnoafriški republiki je peti član osmine finala afriškega prvenstva v Egiptu Madagaskar. Ta je v Aleksandriji po enajstmetrovkah premagal DR Kongo s 6:4 (1:1, 2:2). Ob 21. uri bo v Kairu še tekma med Alžirijo in Gvinejo.

Madagaskar, ki je na tem prvenstvu poskrbel za svoj daleč največji uspeh doslej, je povedel v deveti minuti z golom Ibrahima Samuela Amade, DR Kongo pa je izenačil v 45. minuti, ko je bil uspešen Youssouf Mulumbu, nogometaš Celtica, ki je bil nazadnje posojen Kilmarnocku.

V drugem polčasu pa so igralci Madagaskarja, katerega reprezentanti večinoma igrajo v francoskih nižjeligaših, znova prešli v vodstvo v 77. minuti, ko se je med strelce vpisal Faneva Andriatsima. Toda tekmeci se niso dali in v 90. minuti je Chancel Mbemba, igralec Porta, izenačil na 2:2.

V podaljšku do odločitve ni prišlo, zato pa so bili pri enajstmetrovkah natančnejši igralci Madagaskarja, ki so bili pri teh strelih boljši s 4:2. Marcel Tisserand in Yannick Bolasie sta pri DR Kongu žogo poslala prek vrat.

Že v petek je Senegal z 1:0 izločil Ugando, Benin pa je po izvajanju enajstmetrovk premagal Maroko. V soboto je Južnoafriška republika z 1:0 ugnala Egipt, Nigerija pa s 3:2 branilca naslova Kamerun.

Preostala para osmine finala sta Mali - Slonokoščena obala in Gana - Tunizija. Obe tekmi bosta v ponedeljek.