© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2018 12:02:31

RAZKRITJE! Belgijski zvezdnik je velik navijač francoske reprezentance (FOTO)

Profimedia

Jutrišnji polfinalni tekmici, Francija in Belgija, imata veliko skupnega. Ne le, da bo to sosedski obračun, povezav je še veliko več.

Francija in Belgija si delita 620 kilometrov državne meje. Za nameček slaba polovica Belgijcev (v valonskem delu) govori francosko. In še naprej: v strokovnem vodstvu belgijske reprezentance španskemu selektorju Robertu Martinezu pomaga tudi legendarni francoski nogometaš Thierry Henry, ki je med letoma 1997 in 2010 na 123 tekmah za galske peteline dosegel 51 zadetkov.

Gremo še naprej. Eden največjih zvezdnikov trenutne generacije belgijskih nogometašev Eden Hazard je kot otrok goreče navijal za Francijo. Danes 27-letni kreator igre londonskega Chelseaja in belgijske izbrane vrste je pred 20 leti skupaj z bratoma, Thorganom in Kylianom, v francoskem dresu spremljal pohod Francozov na svetovni prestol.

eden hazard 1
Profimedia


Eden je odraščal v franocosko govorečem delu Belgije, pri 14 letih je odšel čez mejo, v Lille. "Z bratoma smo vedno navijali za Francijo. Odraščali smo z njihovo izvrstno generacijo, ki je leta 1998 postala svetovni prvak. V tistem času belgijski dresi niso bili ravno pogosti, zato smo nosili francoske. Ne želim podcenjevati takratne belgijske reprezentance, ampak v tistem času je bila Francija pač razred zase," pravi eden večjih zvezdnikov na letošnem mundialu.

eden hazard
Eden Hazard je fant na levi.


Ljubezen do francoskega nogometa pri najstarejšem od štirih bratov Hazard tudi danes še živi. "Zelo spoštujem Kyliana Mbappeja. Morda je on v mlajših letih gledal moje posnetke, jaz pa danes gledam njega. Kar počne na igrišču z žogo, je neverjetno. Še posebej pri njegovih letih. V modernem nogometu kaj takšnega še nismo videli."

Eden Hazard izpostavlja tudi svojega klubskega soigralca N'Gola Kanteja. "Za mene je na svojem igralnem mestu najboljši na svetu. Če je v formi in dobro razpoložen za igro, ima njegova ekipa 95 odstotkov možnosti za zmago. Moramo storiti karkoli bo potrebno, da ga zaustavimo."