© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2018 15:45:38

TO JE HUBERT, ki kandidira za najbolj SPEKTAKULARNEGA navijača na SP (foto + video)

Reuters

V prihodnjih dneh se bodo množice navijačev iz celega sveta zgrinjale proti Rusiji, ki bo med 14. junijem in 15. julijem gostila svetovno prvenstvo v nogometu.

Ko poteka mundial, pozornost javnosti ni usmerjena le na zelenice, ampak tudi na tribune. Objektive fotoaparatov že tradicionalno privlačijo brhke mladenke v barvah svoje ekipe, še posebej zanimivi pa so nenavadni, drugačni navijači.

Hubert Wirth 3
Reuters


Eden takšnih je brez najmanjšega dvoma tudi Hubert Wirth, 70-letni navijač nemške izbrane vrste, sicer pa kmetovalec iz Pforzheima blizu Stuttgarta. Hubert se na prvenstvo ni odpravil tako, kot ostali navijači, v Moskvo je krenil kar - s traktorjem, ob sebi pa ima svojega najboljšega prijatelja, psa Hexeja.

Ideja je originalna in medijske pozornosti mu ne bo manjkalo. Pravzaprav jo ima že med potjo, ki naj bi po njegovem načrtu trajala 10 dni. Posebej za to priložnost prirejen traktor iz obdobja dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki za seboj vleče prikolico - njegovo začasno domovanje, se premika s komaj 20 kilometri na uro.

Hubert Wirth 1
Reuters


Če bo šlo vse po načrtih, bo Hubert približno 2500 kilometrov dolgo pot čez Poljsko in Belorusijo prevozil ravno do uvodne tekme Elfa - 17. junija na stadionu Lužniki z Mehiko.

Hubert Wirth 2
Reuters

Hubert Wirth 4
Reuters

Hubert Wirth 5
Reuters

Hubert Wirth 6
Reuters